İstanbul'da çocuklarla yapılabilecek 10 aktivite, gidilebilecek 10 mekan

Çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağlayan, oyun içerikli, hem eğitici hem öğretici hem de eğlenceli 10 etkinlik ve 10 mekan derlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da çocuklarla yapılabilecek 10 aktivite, gidilebilecek 10 mekan

Anneysen isimli internet sitesinin hazırladığı seçkide çocuğun becerilerini geliştiren ve eğlendiren öneriler sıralanıyor:

"1. Ailelere yönelik eğlenceli etkinliklerin adresi, Lego oyuncakları ile dolu, çocukların hayal gücünün ve yaratıcılıklarının gelişmesine yardımcı Legoland Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş grubu çocuklarla gidilebilecek ideal bir etkinlik adresi. Çocuklar ve aileleri için tasarlanmış bu eğlenceli öğrenme merkezinde sinemadan, oyun alanlarına, gezilerden özel etkinliklere pek çok farklı aktivite bulabilirsiniz.

2. Dünya tarihini eğlenceli ve akılda kalıcı bir yöntemle ziyaretçilerine sunan İstanbul Oyuncak Müzesi, ailenin tüm üyelerinin, hatta 3 kuşağın dahi, beraber vakit geçirebileceği bir müze. Yetişkinlerin bir zaman makinasında çocukluklarına doğru yola çıkarken ve "bundan bende de vardı" cümlesini sık sık kurarken çocukların da ebeveynlerin oyuncaklarını görebilme şansını yakalayabildikleri ender mekanlardan. Müzede ayrıca çocuk oyunlarından boyama atölyelerine ve "Kitap ile Sohbet" etkinliklerine çocukların anne babaları ile katılabilecekleri birçok farklı etkinlik ve eğitim programları da mevcut.

3. "Yerden Göğe Kadar Macera" mottosu ile ve 14 ülkeden sonra Türkiye'de de hizmete giren Xtrem Aventures hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik farklı parkurlar ve oyunlar sunan eğlence ve macerayı bir arada yaşatan kocaman bir açık mekan. Anne babalar yetişkinler için olan farklı parkurlarda zaman geçirirken çocukları da yaşlarına uygun parkurlarda vakit geçirebilirler. 4-8 yaş grubuna yönelik, 6 yaşından büyük ya da 120 cm'den uzun çocuklara yönelik özel oyunları ve aktivite alanları da var.

4. Çocuklara en erken yaşta spor disiplinini veren ve "Her Yaşta Spor" algısının öncüsü olan Beden Atölyesi herkesi hareket ile tanıştırmayı hedeflemesi ile ailenin tüm bireylerine yönelik farklı programlar sunan bir merkez. Çocuklar için cimnastikten dansa patenden karate-do'ya ve spor odaklı oyun gruplarına hizmet sunan merkezde yetişkinler için de pilates, trx training ve grup dersleri var. Üstelik Beden Atölyesi'nde çocuklar için doğum günü ve temalı partiler de düzenlenebiliyor.

5. Çocukları ile hem eğlendirici ve güzel hem de öğretici saatler geçirmek isteyen anne babalar Alkuzu Çiftliği'nde; biniş eğitimine hazır olmayan ancak hayvanları ve özellikle atları çok seven 3 yaş üzeri çocuklarını ponylerle tanıştırabilir, çocukların manej içerisindeki farklı istasyonlarda at ile ilgili malzeme tanıtımından sağlık ve beslenmeye, biniş öncesi ısınmadan at bakımına pek çok bilgi ve hatta pony üzerinde gezinti yapmasını sağlayabilirler.

6. Muzipo Kids; hareketi seven nesiller yetiştirmek, çocukları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak ve çocukların kendi yaş grupları ile sosyalleşmesini, hareketi, oyunu ve eğitici hobileri erken yaştan itibaren bir hayat tarzı haline getirmeyi amaçlayan tam bir çocuk kulübü. 18 aydan 12 yaşa çocuklara atölye çalışmalarından, ebeveynli oyun grubu, hareketli ve temalı doğum günü partilerinden eğlenceli ödev saati sunarken yetişkinler için de çocuk yetiştirme ile ilgili seminerlere de yer veren Muzipo Kids'in kapıları hem ebeveynlere hem de çocuklara açık.

7. Çocuklarının iyiliği için her şeyi yapmaya çalışan ebeveynlere yönelik Hassas Anne Etkinlik Merkezi duyusal oyun gruplarından duyusal hikayeler ve masallara, davetlerden partilere pek çok aktivite imkanı sunarken çocuğun anne ve babası ile birlikte serbest oyun oynayabileceği de bir merkez. Böylelikle hem çocuğa hem de anne ve babaya hitap ediyor.

8. Kitchen Creates; deneysel, eğitsel, kurumsal, kişisel, duygusal, geleneksel, küresel, görsel, işitsel ve sezgisel bir mutfak alanı. Kitchen Creates'de yemek ve yemek kültürüne ilgi duyan gerek yetişkinler gerekse de çocuklar ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için eğitimler ve etkinlikler var. Çocuğun tüm gelişim alanlarındaki gelişimini tamamlamasını sağlamak, onun özgür ve yaratıcı bir birey olmasını sağlamak hedefi ile yola çıkmış olan Kitchen Creates ile ayrıca ailece beslenme alışkanlığı gözden geçirilerek sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak yolunda adımlar atılabilir.

9. Ziyaretçilerine ailece eğlenceyi sunan Vialand Tema Parkı'nda aile, çocuk ve adrenalin konseptli üniteler var. Çocuklar insansı robotları görebilir, Minik Kaşifler ile farklı kültürleri yakından tanıma imkanı bulabilir, Sünger Bob ve Kaşif Dora ile macera dolu bir dünyayı keşfe çıkarken aileleri ile birlikte dünyaca ünlü gösterileri ve alışılmışın dışındaki şovları izleyebilirler.

10. Her çocuğun kendi potansiyelini ortaya çıkarmasını ve yeni ilgili alanları keşfetmesini sağlayan bir gelişim ve beceri kazandırma merkezi olan Tema Kids'de de, 0-12 yaş grubu çocuklarına yönelik indoor ve outdoor etkinlikleri, dans, müzik ve doğa sporları eğitimlerinin yanında anne çocuk atölyeleri de bulunmakta".

İnternet sitesi yaptığı derlemenin yanında ebeveynlerin çocukların yaş gruplarına uygun, sanat, spor ve oyun etkinliklerini kidsfoni.com' dan takip edebileceklerini de ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber