İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlkokulda yabancı dil ve din kültürü dersine kimler girebilir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 00:04, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2019 14:01
İlkokulda yabancı dil ve din kültürü dersine kimler girebilir?

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 13.01.2016 tarih ve 437980 sayılı yazıları gereğince 26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmen" başlıklı 43.maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) İlkokullarda Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin alan öğretmenlerince okutulması esastır. Ancak, ihtiyacın alan öğretmenlerince karşılanamaması durumunda bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu alanlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir." hükümlerine atıfta bulunarak Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine kimlerin gireceğini bildirdi.

Görüş yazısında; İlkokullarda (birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokullarda dahil)kadrolu yabancı dil öğretmeni bulunmuyorsa, dışarıdan veya ortaokullardaki yabancı dil dersi öğretmenlerinin bu okullarda görevlendirilmeyeceğini bildirmişlerdir.

Fakat aynı müdürlük altında olan ilkokul ve ortaokullarda ortaokuldaki Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerin ilkokuldaki bu derslere girmesi gerektiği kanaatindeyiz.

İşte o yazı,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber