KPSSP3 Puanıyla Hem Memur Hem İşçi Kadrosuna Başvurulabilir mi?

2006 yılı KPSS tercih işlemlerine başvurular dün sona erdi. Hatırlanacağı üzere daha önce yapmış olduğumuz açıklamada yerleştirmeye esas alınan puanın ikinci bir defa kullanılmayacağını belirtmiştik. Yani bu yerleştirmelerde atanan bir kişi bir daha 2006 KPSS3 puanını kullanmayacaktır. Peki bu uygulama nerelerde geçerli değil?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur olarak atanan bir adayın daha sonra KPSS10 puanı ile öğretmen atamalarına başvurup başvuramayacağına ilişkin olarak iki dosya yayımlamıştık. İlgili dosyalar şu şekildedir:

12 Ekim 2006 Bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışan kişi, öğretmenlik atamalarına nasıl başvurabilir?
7 Ekim 2006 KPSS ile memur olan kişi daha sonra nasıl öğretmen olur?


Manşet dosyamızın soru konusuna gelecek olursak;

1- KPSS ile iki ana yerleştirme yapılmaktadır. Birincisi ÖSYM'nin yaptığı merkezi memur yerleştirmesi, ikincisi ise Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen işçi alımlarıdır.

2- İki kez yerleşememe kuralı sadece ÖSYM tarafından yapılan merkezi memur yerleştirmelerine ilişkindir. Dolaysıyla bir aday KPSS3 puanı ile hem memur hem de Türkiye İş Kurumunun ilan ettiği işçi kadrolarına başvurabilir. (Bu açıklama önlisans ve ortaöğretim mezunları için de geçerlidir.)

3- İşçi ve memur kadroları arasında naklen geçiş prosedürü ve bekleme süresi gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Bu nedenle memur olarak yerleşen bir aday daha sonra bir işçi kadrosuna atanmaya hak kazanırsa istifa edip işçi kadrosuna geçebilir. Aynı şekilde işçi kadrosunda çalışan bir aday da memur kadrosuna yerleşeme hak kazanması halinde işçilikten ayrılıp memurluk görevine başlayabilir.

KPSS3 puanı ile bir kez yerleştirmelere katılınabileceğine ilişkin ayrıntılı dosyamız için buraya tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber