Döner sermayeden geliri olanların ebodrosu, neden tutarsız?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Döner sermayeden geliri olanların ebodrosu, neden tutarsız?

SORU: Edevletten aldığım bordromda bu ay 1977.42 tl maaş, 795.48 sabit döner ve 359.30 tl ek ödeme aldım. Ama bordroda döner sermaye katkı payı toplamı 1389.05 tl görünüyor. Mutemetliğe sorduğumda ebordroya uygun yatmaz, oraya uymaz maaşınızda bir yanlışlık yok diyorlar. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Bu ebordroya maaşım uymak zorunda değilse bu bordronun hiç bir geçerliliği yok öyle mi ?

CEVAP: Döner Sermaye Gelir olanlar ile Ek Tazminatı Döner Sermayeden alanların e- bordroda gösterilen tutarlar neden tutmamaktadır.

Aylıklarını, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminden (KBS) alan personel için e-Türkiye üzerinden e-bordrolarına ulaşma imkanı getirilmiş, ayrıca maaş dışında ek ders, fazla çalışma, gümrük fazla mesai veya döner sermaye gelirleri var ise bordronun sonunda ayrıca göstermektedir. Ancak, sitemize ulaşan sorulardan döner sermaye bütçesinden döner sermaye geliri olan veya ek tazminatını döner sermaye bütçesinden alan personellerde e- bordroda görünen tutarların doğru olarak yansıtılmadığı anlaşılmaktadır.

Bu konuda yapmış olduğumuz araştırmada, ödeme zamanları aylıklar gibi her ayın başında peşin ödenmesi gerekir iken (Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşmesinde ve Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde de peşin ödeneceğine dair hüküm konulmuştur.) ödenek yokluğu gibi nedenler ile gecikmeler olduğu ve kurumların bu bilgileri her ay KBS Maaş Modülüne geç gönderdiği, ayrıca birden fazla ayın bilgisini birlikte göndermesinden kaynaklandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber