KPSS'de ek yerleştirme nasıl olacak?

ÖSYM tarafından, 2006 yılının son KPSS yerleştirmesi geçtiğimiz ay içinde yapıldı. Yerleşen adaylar, bugünlerde, kılavuzda yer alan belgeleri hazırlayıp, yerleştikleri kamu kurumlarına teslim etmekle uğraşmakta... Yerleşemeyen adaylardan ise yoğun olarak, ek yerleştirmenin nasıl yapılacağı yönünde sorular almaktayız. Yönetmelik çerçevesinde hazırladığımız bilgiler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEVZUAT HÜKMÜ

Ek yerleştirmelere ilişkin düzenleme KPSS yönetmeliğinin 24'üncü maddesinde yapılmıştır. Madde şu şekildedir:

"Kamu kurum ve kuruluşları, genel yerleştirme sonucu boş kalan kadrolarına ya da yerleştirme yapılmasından sonra ortaya çıkan acil ve zorunlu hallerde açıktan atama izni alınmış boş kadrolarına yerleştirme yapılmasını isteyebilirler.
Boş kalan kadrolar için ek yerleştirme, bu Yönetmeliğin 22 ve 23 üncü maddelerinde yazılı yol izlenerek yapılır.
Ek yerleştirmeye, genel yerleştirme sırasında yerleşen adaylar başvuramaz."

YENİ BİR TERCİH KILAVUZU VE YENİ BİR BAŞVURU ŞARTI VAR

Bu maddenin de okunmasından görüleceği üzere, ek yerleştirme yapılması, ancak 22 ve 23'üncü maddelerde yer alan yolun takibi halinde mümkündür. 22'inci maddede bir tercih kılavuzunun hazırlanmasından, adayların da bu kılavuzda yer alan kadroları tercih formuna kodlayarak başvuru yapabileceğinden bahsetmektedir. 23'üncü maddede ise puan ve tercih üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacağı belirtilmektedir.

Bu açıklamalara ve mevzuat hükmüne göre ÖSYM'nin tercih kılavuzu yayımlamaksınız yeni bir yerleştirme yapması mümkün görünmemektedir. Bazı adaylarca, zaten başvuru yapıldığı ve bu başvurular üzerinden ilana çıkılmaksızın boş kalan kadrolara yerleştirme yapılması gerektiği belirtilmekte ise de bu öneriye Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan yönetmelik hükümleri izin vermemektedir.

Diğer taraftan, 2006 yılının sonunda yapılan yerleştirme işlemlerinin tamamlanması 2006 yılı Aralık ayı sonuna kadar devam edecektir. Yeni bir ek veya genel yerleştirme yapılmasına ise 2007 yılında karar verilebilecektir. Bu kararı ise ÖSYM değil gelen talepler doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı ve bu Başkanlığın bağlı olduğu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin verecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber