Norm fazlası engelli öğretmen resen yer değiştirmeye tabi tutulamaz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 00:00, Son Güncelleme : 11 Eylül 2018 21:25
Norm fazlası engelli öğretmen resen yer değiştirmeye tabi tutulamaz

25.06.1983 Tarihli ve 18088 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin Ek-3 maddesinin 4. fıkrasındaki; "Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilemez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelik'te yer alan diğer hükümler uygulanır." hükümleri bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 03.06.2016 tarih ve 6122397 sayılı yazıları ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin Ek-3 maddesinin 4. fıkrasına atıfta bulunarak norm kadro fazlası durumunda olan engelli öğretmenlerin engellilik durumu nedeniyle belgelerini ibraz ettiği sürece okulda norm kadro fazlası olarak görevine devam edebileceğini ve norm fazlalığı nedeniyle yer değiştirmeye tabi tutulamayacağını belirtmiştir.

Buna göre engeli öğretmenler norm fazlası olarak belirlenebilecek fakat resen yerleşim yeri dışında görev yerleri değiştirilemeyecektir. Kamu yararı gereği norm fazlası engelli öğretmenin yerleşim yeri içerisinde görev yerin değiştirilebileceği fakat yerleşim yeri dışına yer değiştirmesin yapılamayacağı kanaatindeyiz. Engelli norm fazlası öğretmenin yerine bir başka öğretmen norm fazlası olarak ta belirlenemeyecektir.

İşte o görüş yazısı;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber