FDA, Hepatit C için ilk ilaç kombinasyonunu onayladı

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, Gilead Sciences firmasının Hepatit C tedavisi için geliştirdiği "Epclusa" adlı ilaç kombinasyonuna onay verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 21:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
FDA, Hepatit C için ilk ilaç kombinasyonunu onayladı

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tüm Hepatit C türlerinin tedavisinde kullanılacak ilk ilaç kombinasyonunu onayladı.

FDA, Gilead Sciences ilaç şirketi tarafından karaciğerinde hasar olan ve olmayan hastalar için geliştirilen "Epclusa" adlı ilaç kombinasyonuna onay verdi.

FDA İlaç Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Antimikrobiyal Ürünler Dairesi Müdürü Edward Cox, "Bu onay, daha geniş yelpazedeki kronik Hepatit C hastaları için yöntem ve tedavi seçeneği sunuyor." dedi.

Epclusa, şirketin ilk hepatit ilacı Sovaldi ile farklı bir mekanizma kullanılarak virüsle mücadele eden yeni bir ilacın birleştirilmesiyle üretildi.

FDA, son üç yılda bir dizi Hepatit C ilacına onay vermiş ancak bunların tamamı bazı özel virüs türlerine ya da karaciğer hastalığının çeşitli safhalarında bulunanlara yönelik geliştirilmişti.

Gilead'ın yeni hepatit ilaçları, eskiden kullanılan zahmetli hap ve iğne karışımı ilaçların yerini alırken, şirkete milyonlarca dolar gelir sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber