Özel güvenlikçiler 'şehitlik hakkı' istiyor

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin terörle mücadelede etkin biçimde görev almaya hazır olduğunu belirterek, "Yeter ki fedakarca görev yapan bu kardeşlerimize yasal olarak şehitlik hakkı ile yetkiler verilsin." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2016 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel güvenlikçiler 'şehitlik hakkı' istiyor

ÖZCAN YILDIRIM

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin terörle mücadelede etkin biçimde görev almaya hazır olduğunu belirterek, "Yeter ki fedakarca görev yapan bu kardeşlerimize yasal olarak şehitlik hakkı ile yetkiler verilsin." dedi.

Çağırıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının, terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Son yıllarda terör saldırılarının kırsal kesimden kentlere doğru yayıldığını ifade eden Çağırıcı, bu nedenle kentlerin güvenliğinin sağlanmasında asker ve polisin yanı sıra özel güvenlik görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi.

"Personelin motivasyonu artar"

Verilen yetkiler ve sağlanan imkanlar dahilinde özel güvenlik personelinin, zor hayat şartları ve uygulanan düşük ücret politikasına rağmen bugüne kadar görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu:

"Şehirlerdeki birçok stratejik kurum, bina ve tesis, özel güvenlik görevlileri tarafından korunuyor. Terör örgütlerinin şehirleri hedef aldığı bugünlerde özel güvenlik görevlileri terörle mücadelede etkin biçimde görev almaya hazır. Yeter ki fedakarca görev yapan bu kardeşlerimize yasal olarak şehitlik hakkı ile yetkiler verilsin. Bu sağlanırsa stratejik kurum ve tesisler ile binlerce insanın güvenliğini canları pahasına koruyan özel güvenlik personelinin motivasyonu büyük oranda artar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber