'Kalıcı istikrar için başkanlık sistemi şart'

Türkiye'de güçlü bir iktidar ve istikrarın ülkenin başına gelebilecek çok daha büyük felaketleri engellediğine dikkati çeken Mehmet Şimşek siyasi istikrarı kalıcı hale getirmek için model değişikliğine dikkat çekti.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 01:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kalıcı istikrar için başkanlık sistemi şart'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülkenin önemli bir dönemden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin böyle bir dönemde çok büyük badireleri en az zararla atlatmaya çalıştığına işaret eden Şimşek, bu süreçte birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Türkiye'de güçlü bir iktidar ve istikrarın ülkenin başına gelebilecek çok daha büyük felaketleri engellediğine dikkati çeken Şimşek, siyasi istikrarın benzeri az görülen hain bir darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlandırdığını vurguladı. Son dönemlerde siyasi istikrarı kalıcı hale getirmek için model değişikliğinin gündemde olduğunu hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:

BU OYUNLAR O ZAMAN OLSAYDI

"Türkiye, koalisyon hükümetlerinden, siyasi istikrarsızlıktan çok çekti. Düşünebiliyor musunuz, son birkaç yıldır Türkiye'de oynanan oyunlar koalisyon hükümetleri döneminde yaşanıyor olsaydı, Türkiye'nin hali ne olurdu? Sadece bunu düşünmemiz bile model değişikliğinin ne kadar gerekli olduğunu ortaya çıkarır. Başkanlık sistemi aslında basit haliyle siyasi istikrarı temin etmekle kalmayacak, aynı zamanda temsilde adaleti ve yönetimde istikrarı sağlayacak."

İyi tasarlanmış bir yol haritası

Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4 büyüdüğünü anımsatan Şimşek, şöyle devam etti: "Bu sene ülkemiz yüzde 3'ün biraz üzerinde büyüyecek. Sorunlar yok mu? Var ama o sorunları çözmek için de güçlü bir hükümet var. Çok iyi tasarlanmış bir yol haritamız var. Sorunları çözmek için hükümetimiz sürekli çalışıyor."

Yatırımcılara çağrı yaptı

Şimşek, Türkiye'nin etrafında ve içeride yaşanan şokların etkisini minimize etmeye çalışan güçlü bir iktidara sahip olduğunu dile getirerek, "Yatırımcılar günübirlik iniş çıkışlara odaklanmasın. Bunlar gelir geçer. Eğer bir ülkenin temelleri sağlamsa kasırgalar bile esse kalıcı tahribat oluşmaz" diye konuştu.

Millet bu modeli destekler

Başkanlık sisteminin Meclis'teki yasama ve denetim görevlerini çok iyi yürüttüğü bir sistem olduğunu anlatan Şimşek, karşı yönde anlatılanların temeli olmayan açıklamalar olduğunu kaydetti. Şimşek, milletin bu model değişikliğini güçlü bir şekilde destekleyeceğine inandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber