İzmir'de 'himmet' toplayan 15 kişi tutuklandı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaya ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 15'i tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İzmir'de 'himmet' toplayan 15 kişi tutuklandı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Güzelbahçe ve çevresinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek bağış adı altında "himmet" topladıkları ileri sürülen kişilere yönelik İstihbarat Şube ve Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı, 18'i adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla, 4'ü ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, gözaltında ve adliyede verdiği ifadeler doğrultusunda, savcılık talimatıyla İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yeni bir operasyon başlattı.

Operasyonda örgütün "Güzelbahçe bölge öğrenci sorumlu imamı" olduğu iddia edilen E.Y, "Yabancı öğrenci sorumlu imamı" olduğu ileri sürülen Azerbaycan uyruklu O.J ile H.E, E.A, E.S, Y.Ö, C.G, S.T, O.P, M.U.S gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında örgütün "Balçova imamı" olduğu öne sürülen Y.Ö'nün de yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi

Şafak Yel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber