Soylu: Anıtkabir'i ziyaret etmek yasak değil

İçişleri Bakanı Soylu, "Valiliğin yasak kararının vatandaşların toplu halde Anıtkabir ziyaretini etkileyecek mi?" sorusuna, bu konuda hiçbir engelin olmadığını, alınan kararın bunu kapsamadığının çok açık ve net olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2016 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soylu: Anıtkabir'i ziyaret etmek yasak değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muhtarlar Günü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bir taraftan Musul'daki meseleyi takip ettiklerini, diğer taraftan da terör örgütleriyle mücadele ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin her noktasında terörle mücadele sürerken özellikle sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin ve mesleki kuruluşlarının 2911 sayılı yasaya ilgili hassasiyet göstermelerinin temel beklentileri olduğunu ifade eden Soylu, güvenlik kuvvetlerinin en önemli görevinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu anlattı.

Soylu, bu durumu 29 Ekim veya 10 Kasım'la ilişkilendirilmesinin son derece abes olduğunu kaydederek, 2911 sayılı kanunla resmi törenlerin organizasyonu, koordinasyonu ve bunun kanunda tanımlanmasının ayrı bir süreç olduğunu belirtti.

"Bayramlarda erteleme söz konusu değil"

Bu konuda özellikle sorumluluk sahiplerinin empati kurmaları gerektiğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Biz bu güvenlik tedbirlerini milletimizin daha rahat yaşamasını teminen ortaya koymaya çalışıyoruz. Günlük hayatın olağan akışında herhangi bir problem söz konusu değildir ama birilerinin milletin huzurunu, sükununu ve hayatın olağan akışını etkileyecek girişimlerine de müsaade etmememiz gerekli olduğunu ve teröre bu şekilde engel olmak gerektiğini biliyoruz. Ne bayramlarda herhangi bir erteleme söz konusu ne de böyle bir akıl söz konusudur. Bunun sadece çarpıtıldığı ortadadır."

"Anıtkabir ile ilgili keşifler yapıldığı doğrudur"

Ankara'da ölü ele geçirilen teröristin Anıtkabir'i hedef aldığı yönündeki iddianın sorulması üzerine Soylu, güvenlik güçlerinin çok önemli izleme ve istihbarat çalışmaları sonucunda bir DEAŞ mensubunu etkisiz hale getirdiğini, Gaziantep'te de bundan 10 gün önce 3 hücreye operasyon yapıldığını anımsattı.

Operasyonların devam ettiğine işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Sayın Valimizin söylediği eski Meclis binamızla ilgili birtakım keşifler yapıldığı hem de Anıtkabir'le ilgili birtakım keşifler yapıldığı doğrudur. Ama özellikle bu güvenlik meselelerinde çok açık olmamak gerekir. Çünkü bu yürüyen bir süreç, önümüzdeki günlerde ayrıntıları Sayın Valimiz hem basınla hem de kamuoyumuzla daha detaylı şekilde paylaşacaktır."

"Anıtkabir ziyareti konusunda hiçbir engel yok"

Süleyman Soylu, "Valiliğin yasak kararının vatandaşların toplu halde Anıtkabir ziyaretini etkileyecek mi?" sorusuna, bu konuda hiçbir engelin olmadığını, alınan kararın bunu kapsamadığının çok açık ve net olduğunu söyledi.

Enes Duran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber