Hükümet taşerona kadroda üç formülü tartışıyor

Hükümet, taşeron çalışanların kamuya alınması konusunda 3 alternatifli hazırlık yaptı. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak, Bakanlar Kurulunda çıkacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet taşerona kadroda üç formülü tartışıyor

Yücel Kayaoğlu

Kamu kurumlarında 'taşeron' olarak çalışanların özel sözleşmeli personel statüsü ile kamuya alınması düzenlemesi için yeni bir adım atıldı. Hükümetin hazırladığı 3 alternatifli çalışmada son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulunda verilecek.

Edinilen bilgilere göre, hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında taşeron çalışanların durumu ile ilgili değerlendirme yapıldı. 7 Haziran seçimlerinden önce gündeme getirilen taşeron çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik hazırlıkların belli bir noktaya geldiği, ancak yeni problemlerin yaşanmaması için daha kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiği dile getirildi. Bazı bakanlar da, asıl işler, yardımcı işler ve belediyelerdeki taşeron çalışanların ayrımının yapılması sırasında yeni problemlerin ortaya çıkabileceğini savundu. Personel rejiminde köklü bir reform yapılmadan taşeron çalışanların kamuda istihdam edilmesinin yanlış olacağına da dikkat çekildi.

Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı üç alternatifli olarak hazırladığı çalışma, 'Asıl işi yapanların kamuya alınması, yardımcı işlerde çalışanların taşeron olarak çalışmaya devam etmesi', 'Asıl iş- yardımcı iş yapılmadan belediyelerdeki taşeron çalışanlar dahil tümünün kamuya alınması' ve 'Kamu Personel Rejimi çıkana kadar düzenlemenin rafa kaldırılması' şeklinde sıralanıyor. Bu formüllerden hangisinin hayata geçirileceğine ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulunda karar verileceği belirtilditoplanacak Bakanlar Kurulunda karar verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber