ÖSYM, KPSS'de görevli bulmakta neden zorlandı?

ÖSYM ye sorulan Halk Eğitim Merkezi, Anaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerine neden görev verilmiyor sorusuna verdiği cevapta havuzumda 900bin görevli var en çok ihtiyaç duyduğum sınavda bile bana 350 bin görevli yetiyor demiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Kasım 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, KPSS'de görevli bulmakta neden zorlandı?

Pazar günü yapılan KPSS sınavında ise 500bin civarında görevliye ihtiyaç duydu ÖSYM ve havuzdaki sayıya rağmen zorlandı görevli bulmakta.

Resen görevlendirme yaptı ÖSYM ve bu görevi kabul etmiyorum şansı dahi vermeyerek iptal butonunu dahi kapattı.

Ücretli öğretmene dahi görev verildi. Hatta kadrolu öğretmen gözetmen iken ücretli öğretmen salon başkanı yapıldı.

Son güne kadar öğretmenlere mesajlar gönderildi görevinizi 23.59 a kadar onaylayın diye.

Hatta Cuma günü Ankara'da; "ayın Öğretmenim, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-KPSS Ortaöğretim sınavında onaylanmamış göreviniz bulunmakta olup https://gis.osym.gov.tr internet adresinden bugün görevinizi 23:59'a kadar onaylayınız. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü" Mesajı gönderildi öğretmenlere.
Evet "Ankara İl Milli Eğitim Müdürü" yazıyordu mesajda. İl Milli Eğitim Müdürünün kendi adıyla mesaj yollaması aslında yarı bir mesajdı. Baskı oluşturmaktı öğretmen üzerinde.

Peki neden zorlandı ÖSYM;

ÖSYM zorlandı Çünkü;

1- 2010 KPSS yolsuzluğu nedeniyle alınan güvenlik önlemleri adeta bıktırdı öğretmenleri. Bırakın cep telefonunu küpelerine kadar karışılması gurularına dokundu öğretmenlerin.

2- Her sınav öncesi ya da sonrasında sanki yolsuzluk sorumlusu ya da suçlusu öğretmenlermiş gibi tedbirlere başvuruldu.

3- En küçük hatada suçlandı öğretmenler.

4- Yetmedi son olarak sınav sonrasında bir anket başlattı ÖSYM son zamanlarda ve sınav sonrasında rapor doldurulmazsa ücret ödenmeyeceği dahi konuşuldu. (Fakat işin doğrusu bu anketi doldurmayanlara ödemenin geç yapılacağı noktasında.)

5- Anketlerde özellikle Salon Başkanı ve Gözetmenlerle ilgili sorular rahatsız etti öğretmenleri ve ihbar, şikayet olarak algılandı.

Ve öğretmenler görev almamayı tercih etmeye başladılar.

ÖSYM bu yaklaşım ile giderse sorun her geçen gün daha da büyüyecektir. Oysa ki ÖSYM nin yükünün büyük bir kısmını MEB'de çalışan öğretmenler yüklenmektedirler. Konuya parayı veriyorum yapıyorlar mantığı ile yaklaşılırsa büyük hata yapılır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber