Kilit isimler gizli tanıktan

FETÖ soruşturmasıında 'Arif' kod isimli gizli tanık örgütün bilinmeyen TSK imamı Ünal Ö. ve Türkiye'deki emniyet ve istihbarattan sorumlu Yakup K.'nın ismini deşifre etti. Şimdi bu iki ismin örgüt bağlantıları araştırılıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilit isimler gizli tanıktan

Mustafa Sait Özkan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekili İsmail Uçar koordinesinde FETÖ'ye yönelik çok sayıda soruşturma var. Darbe girişimi öncesi Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından çok sayıda tanık ve gizli tanık FETÖ'nün iç yapısına yönelik ifade verdi. Bunlardan biri de kod ismi 'Arif' olan gizli tanık oldu.

KRİTİK BİLGİLER VERDİ

Gizli tanık 'Arif' ifadesinde Ünal Ö.'nün örgütün askeriyeden sorumlu imamlarından bir tanesi olduğunu söylerken verilen ifade 15 Temmuz soruşturmasında değerlendirmeye alındı. Toplantıda Türkiye'deki deşifre olmuş imamların yurt dışına çıkarılacağı, yerlerine ise deşifre olmamış yeni imamların atanacağının kararlaştırıldığını söyleyen Gizli tanık Arif, FETÖ'nün askeriyedeki santrali, yani kilit konumundaki kişinin isminin ise Ünal Ö. olduğunu ifade etti.

TSK İMAMINI İFŞA ETTİ

Gizli tanık Arif FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in en güvendiği isimlerden birisi olduğunu söylediği Yakup K.'nın ise emniyet ve istihbarattan sorumlu imam olduğu iddiasında bulundu. 'Arif'in 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde verdiği bilgiler, FETÖ'nün hain darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında değerlendirmeye alınırken, gizli tanık 'Arif'in ilerleyen süreçte ek ifadesine başvurulabileceği öğrenildi.

Kıta imamları toplantısına katıldı

Gizli tanık 'Arif' 2015 Temmuz ayında FETÖ'nün kıta imamlarının yaptığı toplantıya da şahit olduğunu söyledi. Toplantıya örgütün kritik isimlerinden Mustafa Özcan, Şerif Ali Tekalan, eski Şırnak Özel Harekat Müdür vekili İrfan Durmaz, yurt dışı işlerinden sorumlu imam Dr. Ali Ursavaş'ın da bulunduğu 15-16 kişilik bir grubun katıldığını ifade eden Arif, kıta imamları toplantısında güvenlik nedeniyle Türkiye'de imamlar toplantısının yapılmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber