Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı-Haritalı

Yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışların yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Edirne, Kırklareli, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışların yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Edirne, Kırklareli, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Kırşehir, Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli; İzmir, Aydın, Denizli çevreleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli; Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında güney yönlerden, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Kırşehir, Kırıkkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli; İzmir, Aydın, Denizli çevreleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli; Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile bölgenin güney ve doğusunda yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın: kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu yağmur, zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ISTANBUL °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu yağmur, zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Denizli çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Muğla çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

IZMIR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; aşırı olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında kuvvetli, Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 17°C

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların aşırı olması bekleniyor.

HATAY °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli, güney kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeybatısı ile Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeyinin yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

CANKIRI °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

KONYA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

NİĞDE °C, 14°C

Parçalı zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, gece saatlerinden sonra iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

BARTIN °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

KARABÜK °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğusununiç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ARTVİN °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİNGÖL °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

ERZURUM °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu

GAZIANTEP °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

SIIRT °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de tam fırtına, Marmara ve Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Güney Ege ile Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 km/sa)), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısında kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, Batı Karadeniz'de zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden itibaren 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 3,5 ila 4,5 m, Görüş: orta, zamanla zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege' de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 km/sa), zamanla 8 ila 10 (90-100 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğu, zamanla kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) açıklarında kuzeyden 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: Kuzey Ege'de 4,0 ila 5,0m, Güney Ege'de 1,0 ila 2,0m, açıklarında 2 ila 3,0m. Görüş: orta, yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla 6 ila 8 akşam 7 ila 9 (75-90 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla Batı Akdeniz'de 3,5 ila 4,5m Görüş: İyi, Batı Akdeniz'de orta, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,20 ila 0,40m Görüş: İyi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber