BM İşkence özel raportörü cezaevlerinde inceleme yapacak

Türkiye'nin daveti üzerine dün Ankara'ya gelen Birleşmiş Milletlerin (BM) işkence özel raportörü Nils Melzer, işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin görüşmelere başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BM İşkence özel raportörü cezaevlerinde inceleme yapacak

ANKAR - Türkiye'nin daveti üzerine dün Ankara'ya gelen Birleşmiş Milletlerin (BM) işkence özel raportörü Nils Melzer, işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin görüşmelere başladı.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, darbe teşebbüsünün ardından özellikle yurt dışında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK mensuplarınca dile getirilen Türkiye'deki cezaevlerinde işkence ve kötü muamele yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koymak için adımlar atılmaya devam ediliyor.

Eylül ayında Türkiye'ye gelen Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) üyelerine, bir hafta süren ziyaret boyunca İzmir, İstanbul Silivri ve Sincan F Tipi kapalı cezaevlerinin kapıları açılmış, heyet cezaevlerinde incelemelerde bulunmuştu. İddialara ilişkin bu sefer de BM'nin işkence özel raportörü Melzer, Türkiye'ye davet edildi.

- Melzer, Sincan ve Silivri'de inceleme yapacak

Davet üzerine dün Ankara'ya gelen Melzer, ilk olarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile görüştü.

Görüşmede Melzer'e, cezaevlerinde işkence ve kötü muamele yapılmadığı anlatıldı. İstediği cezaevinde inceleme yapabileceği belirtilen Melzer, bu kapsamda Sincan ve Silivri cezaevlerinde inceleme yapacak. Melzer, iddialara ilişkin incelemeler kapsamında karakolları da ziyaret edecek.

FETÖ ve PKK mensupları tarafından gündeme getirilen işkence ve kötü muamele iddialarını yalanlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de işkenceye sıfır tolerans uygulandığını belirtmişti. Bozdağ, cezaevlerinde işkence yapılmadığını, kötü muamelede bulunulmadığını ifade etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber