'Kosova ve Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi çok yakın dost olacaktır'

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Prizren Başkonsolosluğuna molotofkokteyli ile düzenlenen saldırıya ilişkin, "İki ülke arasındaki dostluğa zarar vermek amacıyla yapılan saldırı hedefine ulaşamayacak, Kosova ve Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok yakın dost olacaktır." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kosova ve Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi çok yakın dost olacaktır'

- Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Prizren Başkonsolosluğuna molotofkokteyli ile düzenlenen saldırıya ilişkin, "İki ülke arasındaki dostluğa zarar vermek amacıyla yapılan saldırı hedefine ulaşamayacak, Kosova ve Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok yakın dost olacaktır." dedi.

Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerin başında yer alan Türkiye'nin konsolosluğuna yönelik bu saldırının, Kosova halkını da derinden üzdüğünü bildiklerini söyledi.

Arnavutların "Bayrak Günü"nde gerçekleşen saldırı sonrası Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj'ın hemen bir açıklama yaptığını, saldırganların da polis tarafından kısa sürede yakalandığını vurgulayan Adiloğlu, faillerin adli makamlarca gerekli cezayı alacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Adiloğlu, saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmamasının sevindirici olduğuna işaret ederek, "İki ülke arasındaki dostluğa zarar vermek amacıyla yapılan saldırı hedefine ulaşamayacak, Kosova ve Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok yakın dost olacaktır. Saldırı sonrası üzüntülerini ifade eden Kosovalı dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Kosova'da bu ve benzeri saldırıların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin de alınmasını arzuluyoruz." diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber