'Bu dava tez bitsin, milletin yüreği soğusun'

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otelde suikast düzenlemek amacıyla giden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri tarafından şehit edilen polis Nedip Cengiz Eker'in babası Nedim Eker, oğlunu şehit edenler için "Bu dava tez bitsin. En azından milletin yüreği soğur. Bu ülke hepimizin, bu vatan bizim. Benim çocuğum da temizdi, bayrağını milletini seven bir çocuktu. " dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu dava tez bitsin, milletin yüreği soğusun'

Suikast girişiminde bulunan 47 sanık hakkında Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davaya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan şehit polisin babası Eker, hazırlanan iddianameyi henüz görmediklerini belirtti.

Davanın müştekilerinden olduğunu bu nedenle davayı takip edeceklerini ifade eden Eker, "Biz de onlardan aynı şekilde, idamlarını isteyeceğiz. Yani o ekibin devleti yıkmaya çalışan, milletine ateş açan, milletinin verdiği paralarla maaşını alan insanların hepsinin o hainlerin ülkeden gitmesini sağlamamız lazım. Onları bu ülkenin vatandaşlığından çıkarmak gerekiyor." diye konuştu.

- "Tez bitsin, milletin yüreği soğusun"

İddianamenin sağlıklı ve hızlı yürümesi gerektiğine işaret eden Eker, şöyle devam etti:

"Bu dava tez bitsin. En azından milletin yüreği soğur. Bu ülke hepimizin, bu vatan bizim. Benim çocuğum da temizdi, bayrağını milletini seven bir çocuktu. Biz onu hep öyle yetiştirdik. Onu hiçbir zaman haramla beslemedik. Ama bu terörle uğraşanlar demek hep anne ve babaları haram yetiştirmiş ki o çocukları, kendi ülkelerinde yetişen yüksek mertebelere gelen hakim, savcı, pilot olanlar kalksın benim halkımı vursun. Ondan sonra gitsin, benim meclisimi bombalasın. Bu şahısların affını hiçbir zaman istemiyorum. Ben biliyorum ki Tayyip Bey bunu başaracak. Bunların sonunu da getirecek olan bu hükümetimizdir. İleride tekrar başka hükümetler gelir, bunları affetmesinler. Hukukçularımız, öyle bir karar çıkarsınlar ki onların sonu gelsin. Ülkemden bunlar atılsın.

Mahkemeyi takip edeceğim. Her mahkemede de bulunacağım. İdamları çıkıncaya kadar da uğraşacağım. Bunlar, bu halkın, milletin parasıyla yetiştiler. Ondan sonra gelsinler, hainlik yapsınlar. Kendi kardeşini vursun, bu hainlik hiçbir zaman görülmedi."

- "Her mahkemede lütfen bizi çağırsınlar"

Gözyaşı döken anne Güzel Eker ise Nedip Cengiz'in bayrağını, toprağını, memleketini çok sevdiğini söyledi. Oğlunun çok cesur olduğunu anlatan Güzel Eker, "Onların öyle orada saklandığını bilecek de benim oğlum duracak. İnan ki, onların üstüne korkusuz atlar. Ölümüne atlar. Aslan oğlum, yiğit oğlum, mert oğlum. Ben ölene kadar onun özlemiyle yanıyorum. Her mahkemede lütfen bizi çağırsınlar." şeklinde duygularını dile getirdi.

Ferdi Uzun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber