İstanbul'da belediyelerin kış hazırlıkları sürüyor

Soğuk ve yağışlı havanın kendisini gösterdiği bugünlerde belediyeler kış hazırlıklarını sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da belediyelerin kış hazırlıkları sürüyor

Ümraniye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri greyder, kepçe ve kar küreme gibi yaklaşık 66 araçla kış boyunca Ümraniye'de kar ve buzla mücadele edecek. Vatandaşların iş ve ulaşımlarının aksamaması için karla mücadele ekipleri 24 saat esasına uygun vardiyalı olarak çalışacak. Karla mücadele eylem planını da hazırlayan ekipler Ümraniye'de karla mücadeleyi cadde cadde, sokak sokak etkin bir şekilde gerçekleştirecek.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, konuyla ilgiyi şu bilgileri verdi:

"Ümraniye Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle üzerimize düşen hazırlıkları tamamladık. Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Ümraniye genelinde 11 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 23 adet destek tuzlama aracı, 7 adet Bobcat, 1 adet greyder, 11 adet (JCB) kepçe ve yaklaşık 200 kişilik personel olmak üzere toplam 18 ekiple olumsuz hava koşulları ile mücadele edecek. Gece ve gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak kar timi oluşturulurken, 35 mahalle 8 bölgeye ayrılarak, meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek".

Vatandaşlar kar ve olumsuz hava nedeniyle oluşabilecek durumları 444 9 822 numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

Maltepe Belediyesi de kış hazırlıklarını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre çalışmalar, 120 kişilik bir ekiple 7 gün, 24 saat hizmet gerçekleştirilecek. Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü desteğiyle, yaklaşan çetin kış koşullarına yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı. 120 kişilik bir ekiple 3 vardiya halinde çalışacak ekiplere, 5 kar küreyici JCB, 2 greyder, 2 tuzlama aracı, dar sokaklar için hazırlanmış 5 küçük tuzlama aracı ve 2 tane kamyon eşlik edecek.

Çalışmalarda yaklaşık bin 500 ton tuz kullanılması planlanırken ekipler, karla mücadelenin dışında ani su baskınlarına yönelik olarak da hizmet verecek. Ekiplere vatandaşlar, günün her saatinde (0216) 388 22 23 numaralı telefondan ulaşabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber