Sakarya'da 1'i bilgisayar mühendisi, 2 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 2'si tutuklandı, 7'si adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 20:32, Son Güncelleme : 24 Aralık 2020 16:57
Sakarya'da 1'i bilgisayar mühendisi, 2 kişi tutuklandı

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütsel faaliyetlerde bulundukları ve örgüt üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan bilgisayar mühendisi.. ve sağlık teknikeri Fatih Sevim'in yanı sıra üniversite öğrencileri Z.Y, B.Ö, M.B, M.F.Y, M.B, K.U. ve M.O.C'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden ...ve Sevim, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Üniversite öğrencileri ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber