Öğrenci yurdundaki yangında, 11 öğrenci hayatını kaybetti

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdundaki yangında 11 öğrenci, 1 bakıcı hayatını kaybetti. 13 öğrenci ise yaralandı. Öte yandan AB Bakanı Ömer Çelik hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.

11 ÖĞRENCİ VE 1 GÖREVLİ HAYATINI KAYBETTİ

Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında, 13 çocuğun yaralandığı öğrenildi. İtfaiye erleri ve kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ederken, halen 3 kız öğrenciye ulaşılamadığı belirtildi. Yaralanan ve dumandan etkilenen çocuklar, merkez ilçelerden de sevk edilen çok sayıda ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da ilçeye gelerek çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.

İtfaiye Daire Başkanı yaptığı açıklamada 11 öğrenci ve bir görevlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAKAN ÇELİK: 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AB Bakanı Ömer Çelik NTV canlı yayınında, hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu. Bakan Çelik, yanının çıkış nedeninin elektrik kontağı olabileceğini söyledi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Adana'ya doğru yola çıkacakları öğrenildi.

İTFAİYE MÜDÜRÜ: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, İtfaiye müdürü Nihat Sarraf, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öğrenci yurdunda çıkan yangın saat 21.00 sularında söndürülürken, binada arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, soğutma çalışması başlatıldı. Bu arada, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için arama çalışması başlatılırken, ilk 2 katta herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı, çalışmaların son katta yoğunlaştırılacağı bildirildi.

ADANA VALİSİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangınına ilişkin, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." dedi.

Demirtaş, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özel öğrenci yurdundaki yangının saat 19.25 civarında çıktığını söyledi.

Yurtta toplam 34 öğrencinin kaldığını anlatan Vali Demirtaş, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları pencereden atlamışlar." ifadesini kullandı.

ALADAĞ BELEDİYE BAŞKANI

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ilçedeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." dedi.

Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yurtta akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını anımsattı.

Yangında "12 kişininin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı" bilgisine ulaştıklarını belirten Akgedik, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz. Olay yerinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber