Türksat'a 'Türk Lirası' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısına Anadolu Yayıncılar Derneği'nden destek geldi. Dernek Başkanı Burhan, "Türksat'ın Anadolu kanalları ile dolar üzerinden değil Türk Lirası üzerinden sözleşme yapması gerekmektedir" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türksat'a 'Türk Lirası' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" önerisine Anadolu Yayıncılar Derneği'nden destek geldi.

Anadolu kanallarının Türksat ücretlerini indirerek Türk Lirası'na sabitlenmesini beklediklerini söyleyen Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, Türksat'ın Anadolu kanalları ile dolar üzerinden değil Türk Lirası üzerinden sözleşme yapması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Burhan'ın açıklaması şöyle:

"Türkiye'nin Demokrasisine, Milli iradesine her daim destek veren, konu vatansa gerisi teferruattır anlayışı ile devletinin milletinin yanında dimdik ayakta durmasını bilen Anadolu medyasının ayakta kalması için TÜRKSAT ücretlerinin indirilerek TL'ye sabitlenmesi gerekmektedir.

Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Dolar üzerinden kiralama yapmayın alışveriş yapmayın borçlanmayın açıklaması yapmıştır. Bizler 320 Anadolu Medya Kuruluşu olarak, bu açıklamanın arkasındayız. Bu çerçevede milli kuruluşumuz olan TÜRKSAT'ında Anadolu kanalları ile Dolar üzerinden değil TL üzerinden sözleşme yapması gerekmektedir.

Anadolu kanalları, yetkililerden öncelikli olarak çok acil ve ivedi bir şekilde TÜRKSAT ücretlerini indirerek TL' ye sabitlemelerini beklemektedirler. Aksi takdirde yüksek fiyatlar ve maliyetler nedeni ile kanallarımız kapanma noktasına gelmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber