Cumhurbaşkanı yerleşkesi haritasında cuntacıların parmak izleri çıktı

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin bulunduğu Okluk Koyu'nu gösteren yırtılmış haritalarda Gökhan Şahin Sönmezateş ile Zekeriya Kuzu'nun parmak izleri çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini koordine eden cuntacı general Sönmezateş'e otel bilgisini verenin ise Başyaver Ali Yazıcı olduğu iddianamede yer aldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı yerleşkesi haritasında cuntacıların parmak izleri çıktı
>Parmak izleri haritadan çıktı

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin bulunduğu Okluk Koyu'nu gösteren yırtılmış haritalarda Gökhan Şahin Sönmezateş ile Zekeriya Kuzu'nun parmak izleri çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini koordine eden cuntacı general Sönmezateş'e otel bilgisini verenin ise Başyaver Ali Yazıcı olduğu iddianamede yer aldı

Osman Özgan

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz gecesi Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast planlayıp yöneten 47 cuntacıya ilişkin hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar yer aldı. 15-16 Temmuz ülke genelinde yaşanan hadiselerle Marmaris baskını birlikte değerlendirildiğinde, söz konusu darbe girişiminin FETÖ tarafından gerçekleştirildiği konusunda tereddüt bulunmadığı vurgulanan iddianamede, "FETÖ/PDY terör örgütünün söz konusu darbeyi gerçekleştirirken direnç noktalarını tasfiye etme noktasında hareket etmesi muhtemeldir. Dolayısıyla darbenin önündeki en büyük engel olarak görülen sayın Cumhurbaşkanının etkisiz hale getirilmesi ve bu görevin de en sadık örgüt üyeleri tarafından yerine getirilmesi tabiidir. Darbe teşebbüsünün en önemli basamağı olan Marmaris baskınına terör örgütü üyesi olmayan askerleri dahil etme riskinin göze alınması beklenemez. Nitekim şüpheli İsmail Yiğit'in açıkça 'aranızda hizmet hareketinden olmayan var mı?' şeklindeki sorusuna olumsuz hiçbir cevabın gelmemesi de bu yaklaşımın en önemli delili niteliğindedir.

ERDOĞAN'A SUİKASTİ ÜÇÜ PLANLADI

İddianamede, Erdoğan'a suikast girişiminin planlayıcılarının şüpheliler Gökhan Şahin Sönmezateş, Şükrü Seymen ve Osman Kılıç olduğu belirtildi. Özel Kuvvetler'de görevli Kılıç'ın darbe girişiminin önemli noktalarından biri olan müşteki Erdoğan'a yönelik saldırı eylemini gerçekleştirmek üzere, şüpheli Şükrü Seymen'i şüpheli Gökhan Şahin Sönmezateş ile buluşturduğu kaydedildi. Kılıç'ın eylem sırasında da Şükrü Seymen ile telefon irtibatı kurarak eyleme ne zaman başlanacağına ilişkin sorular sorduğu ve eylem sırasında ne şekilde hareket edileceği konusunda talimatlar verdiği tespit edildiği vurgulandı. Erdoğan'a yönelik eylemin MAK, SAT ve Özel Kuvvetler personelinin iştiraki ile gerçekleştirildiği kaydedilirken, MAK personelinin şüpheli Taner Berber, özel kuvvetler personelinin şüpheli Şükrü Seymen, SAT personelinin ise şüpheli Özay Cödel tarafından seçildiği belirtildi.

OTELİN ADINI BAŞYAVER SÖYLEDİ

İddianamede, FETÖ'cü kalkışmanın püskürtülmesinin ardından tutuklanarak cezaevine konulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı, saat 24.05'te Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne geldiği ve burada Gökhan Şahin Sönmezateş ile görüştüğü bilgisi yer aldı. Yazıcı'nın gün içerisinde Erdoğan'ın Marmaris Grand Yazıcı Turban Otel'de kaldığı bilgisine ulaştığına dikkat çekilirken, bu bilgiyi Sönmezateş ile de paylaştığının değerlendirildiği belirtildi. Bu bilgi gelmeden önce şüphelilerin Marmaris Okluk Körfezi'nde bulunan Cumhurbaşkanlığı'na ait tesisle ilgili planlamalar yaptıkları, Yazıcı'nın otel bilgisini vermesinin ardından ise şüpheli Sönmezateş'in, Erdoğan'ın kaldığı yeri teyit edebilmek amacıyla askeri hat üzerinden Akıncı Üssü ile görüşme trafiği yaptığı vurgulandı.

OTELDE 2 POLİSİ ŞEHİT ETTİLER

İddianamede, suikast girişimi sırasında 2 polisin şehit eden cuntacıların, olay yerinde ele geçirilen şarjörler üzerinde yapılan parmak izi incelemesiyle ortaya çıkarıldığı, bunların da Enes Yılmaz ve Muhammet Burak İpek olduğu ifade edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin bulunduğu Okluk Koyu'nu gösteren yırtılmış haritalarda Gökhan Şahin Sönmezateş ile Zekeriya Kuzu'nun parmak izlerinin çıktığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber