Kozanlı Ömer'in telefon trafiği ortaya çıkarıldı

'Kozanlı Ömer' lakaplı FETÖ'nün firari Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'in 17-25 Aralık darbe girişiminde görev alan 543 polisle irtibatı HTS kayıtlarıyla kesinleşti. Özdil'in firar etmeden önce çatı davanın sanığı Hidayet Karaca ile firari isimler Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Şerif Ali Tekalan ve Cemil Koca ile irtibat kurduğu belirlendi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kozanlı Ömer'in telefon trafiği ortaya çıkarıldı

Osman Özgan

FETÖ'nün firari imamlarından "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil'in 17-25 Aralık darbe girişiminde görev alan FETÖ'cü 543 polisle irtibatının olduğu ortaya çıktı. Özdil'in 5 Şubat 2014'teki firarından önce Hidayet Karaca ile de görüştüğü ortaya çıkarıldı. Teröristbaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 sanıklı FETÖ çatı davası, geçtiğimiz hafta Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlamıştı.

TELEFON TRAFİĞİ ORTAYA ÇIKARILDI

4 gün boyunca devam eden duruşmada, sanıklar İlhan İşbilen, Alaeddin Kaya, Abdülkadir Aksoy, Kazım Avcı, Ali Çelik ve Dilaver Azim'in savunmaları alınırken, Silivri'de tutuklu bulunan Hidayet Karaca'nın savunması ise bir sonraki duruşmaya ertelendi. Mahkeme, çatı dava iddianamesinde de dikkat çekilen sanıkların HTS kayıtlarına ilişkin raporun gönderilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Raporun özellikle FETÖ davasının firari sanıklarından Osman Hilmi Özdil'in telefon trafiğinin yer aldığı kaydedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EMNİYET ABİSİ

Özdil'in, tutuklu ve firardaki sanıklarla olan telefon trafiğini ortaya koyacak olan raporda ayrıca, görünürde sigorta şirketi sahibi olduğu ancak FETÖ'nün emniyet imamlığını yaptığı ve 17-25 Aralık darbe girişiminde aktif rol oynadığına dikkat çekildiği öğrenildi. Raporda, Özdil'in kumpas operasyonlarının yürütüldüğü Ankara, İstanbul ve İzmir Emniyetinde görevli polis şefleriyle irtibatı olduğu belirtilirken, aynı zamanda örgüt içinde "abi" konumunda bulunan polislerin de aralarında bulunduğu 543 kişiyle telefon trafiği olduğuna işaret edildi. 17-25 Aralık darbe girişiminin başarısız olmasının ardından görevini yardımcısı Abdülletif Tapkan'a devretiği belirtilen Özdil, 5 Şubat 2014 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına kaçmıştı.

KAÇMADAN KARACA İLE GÖRÜŞMÜŞ

Teröristbaşı Gülen'in bulunduğu ABD'ye gittiği belirlenen Özdil'in kaçmadan hemen önce de FETÖ davasının tutuklu sanıklarından Hidayet Karaca ile görüşme yaptığı ifade edildi. Gelecek bu rapor doğrultusunda mahkemenin Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Karaca'ya görüşmenin içeriğini soracağı öğrenildi. Öte yandan, Özdil'in görüşme listesinde, FETÖ çatı davasının firari isimleri Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Şerif Ali Tekalan, Cemil Koca gibi isimlerin de bulunduğu kaydedildi.

FBI'ya kozmik bilgileri kaptırdı

Osman Hilmi Özdil'in görünürdeki mesleği sigortacılıktı. Nüfus kayıtlarına göre 5 Aralık 1968 Adana Kozan doğumlu alan Özdil, Kozan'ın Mahmutlu Mahallesi nüfusuna kayıtlı. 1993 yılında dünya evine giren Özdil'in dört çocuğu var. Özdil, 2007 yılında ABD'ye giriş yaparken içinde kozmik bilgilerin bulunduğu bir dizüstü bilgisayar ile yakalandı. FBI'nın, içindeki verilere el koyduğu bu bilgisayarda FETÖ'nün devletteki örgütlenmesi ve devletin istihbarat kurumlarından ele geçiriken kritik bilgilerin bulunduğu iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber