'Özel Güvenlik' FETÖ'den soruşturuluyor

15 Temmuz soruşturmalarına özel güvenlik şirketleri de dahil oldu. Milliyet'e konuşan Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, "Örgüt bu denli kritik bir alana duyarsız kalmamıştır" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Özel Güvenlik' FETÖ'den soruşturuluyor

ARİF BALKAN İstanbul

15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturmalar, asker ve polis gibi silah taşıma yetkisine sahip özel güvenlik görevlilerine de ulaştı. 1 milyonun üzerinde özel güvenlik görevlisinin bulunduğu sektörde 300 bin aktif görevli faaliyet gösterirken FETÖ üyelerinin burada da çoğunlukta olduğu ileri sürülüyor. Antalya Havalimanı ve İzmir'de özel güvenlik görevlilerine yönelik gerçekleşen operasyonlar sonrası Milliyet'e konuşan sektör temsilcileri; adliyeler, hastaneler, üniversiteler ve valilikler gibi kritik kurumlarda görev yapan pek çok güvenlik görevlisinin soruşturulduğunu belirterek, özenli bir çalışma çağrısı yapıyor.

Türkiye'de 26 bin özel güvenlik görevlisinin üyesi olduğu Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenliğin yabana atılacak bir olgu olmadığını belirterek, "Genel kolluk kuvvetlerinin görev yaptığı noktalarda artık özel güvenlikler görev yapar hale geldi. Kamu hizmetinin sağlanmasında etkin bir rol oynuyoruz. Kamu kurumlarının yaklaşık yüzde 90'ında özel güvenlik görevlileri var" dedi.

'Çalışma yapmışlardır'

15 Temmuz'un ardından bu konunun çok daha kritik hale geldiğini belirten Çağırıcı şöyle devam etti:

"Kamu kurumlarında oranın amiri, memuru saat 17.00'den sonra ayrılıyor. Orada kim duruyor? Özel güvenlik görevlisi. Eğer bu kişi artniyetliyse her şeyi yapabilir. İstihbarat bilgisini sağlamaktan tutun bilgi aktarımına kadar her şeyi yapabilir. bugün askerlik şubelerinde bile özel güvenlikler bulunuyor" dedi. FETÖ gibi bir örgütün bu denli kritik bir alana duyarsız kalamayacağını aktaran Çağırıcı, "Mutlaka bu iş kolunda çalışmaları vardır. Ancak burada tüm özel güvenlikleri zan altında bırakmak olmaz. 15 Temmuz'dan sonra emniyete gidip bildiklerimizi de paylaştık. Antalya Havalimanı'ndaki olay bu arkadaşların FETÖ ilintili sendikaya üye olmalarından kaynaklı" ifadelerini kullandı. Kritik görevdeki özel güvenlikçilerden ziyade şirketlerin incelendiğini belirten Çağırıcı, "Çalışan bir gariban FETÖ'cü çok nadir olur. Ama şirketler detaylıca incelenmeli. Ben emniyete bunları önerdim. Bütün üyelerimizi biz de araştırdık. Ancak bu eğilimli kişi çıkmadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber