Kandil'de 45 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından, Kandil bölgesine 27 Kasım'da düzenlenen hava harekatında 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kandil'de 45 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütünün kuruluş tarihi olan 27 Kasım'da, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine hava harekatı düzenlendi.

Hava harekatına ilişkin dün yapılan keşif ve incelemelerin ardından 29'ü ölü, 16'sı yaralı olmak üzere 45 teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi.

Şırnak'ta 7 teröristin cesedi bulundu

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde ise TSK'nın dünkü günlük faaliyetlerine yer verildi.

Buna göre Şırnak'taki hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 7 teröristin cesedi ile bir Zagros keskin nişancı tüfeği, bu tüfeğe ait 80 fişek, 1 roketatar, 1 biksi makineli tüfeği, 1 M16 piyade tüfeği, 6 kalaşnikof piyade tüfeği, silahlara ait mühimmat, 16 el bombası, araç telsizi, gece görüş gözlüğü, güneş paneli ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında, iki ayrı sığınakta iki tüp, bir top sera naylonu ve çok miktarda muhtelif gıda malzemesi bulundu.

Kemal Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber