'Düşünmekten, aramaktan, sorgulamaktan korkmayın'

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: - "15 Temmuz galip medeniyet ile mağlup medeniyet mücadelesinin bir kesitidir ve bu mücadele devam etmektedir ve devam da edecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Düşünmekten, aramaktan, sorgulamaktan korkmayın'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "15 Temmuz galip medeniyet ile mağlup medeniyet mücadelesinin bir kesitidir ve bu mücadele devam etmektedir ve devam da edecektir." dedi.

Külünk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi, Genç Memur Sen ve Canik Belediyesinin işbirliği ile düzenlenen "15 Temmuz ve Sonrası" konulu konferansta, dünyanın adalet, hak ve hukuk problemi bulunduğunu söyledi.

"Gençler düşünce anarşisti olun. Aklınızın özgürlüğünün önünde hiçbir engel tanımayın" ifadelerini kullanan Külünk, "Bir tek sınır var, tevhit ve şirk. Tevhit ve şirk sınırları içinde düşünce anarşisti olun. Akıl özgürlüğü ve bu özgürlüğün temellendirdiği düşünce anarşisti olun. Düşünmekten, aramaktan, sorgulamaktan korkmayın. Akıl özgürlüğünün her işin başı olduğuna inanıyorum. Bana göre, 15 Temmuz galip medeniyet ile mağlup medeniyet mücadelesinin bir kesitidir ve bu mücadele devam etmektedir ve devam da edecektir.15 Temmuz 10 saatlik bir mücadele değildir. 246 şehit o gecenin gerçek kahramanlarıdır." diye konuştu.

Dünyanın bugün yönetilemezlik problemi olduğuna dikkati çeken Külünk, küresel güçlerin dünyayı 500 küçük devletçiğe bölmek istediğini, Yugoslavya'da olduğu gibi Suriye'de ve Irak'ta da küçük devletçikler oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Dünyanın her yerinde ortak bir kültür oluşturulmak istenildiğini anlatan Külünk, şunları kaydetti:

"Bugün dünyanın adalet problemi var. Siz ne yaptınız da 6 asırdır Anadolu'da egemen oldunuz? Şunu yaptınız, inşa ettiğiniz medeniyetin merkezine insanı ve Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, insan ve adaleti koydunuz. İnşa ettiğiniz medeniyeti sadece Müslümanlar için değil Müslümanlar dışındaki insanlar için de onların da huzur içinde yaşayacağı bir medeniyet olarak inşa ettiniz. İnsanı merkeze koyan ve etnik kimlikleri aşan bir düzen ortaya koydunuz. 15 Temmuz'lardan sıyrılıp çıkmamızın en önemli unsuru, Türkiye'nin siyasal sisteminde yerli ve milli bir modelinin olmasıdır. Bu modelin adı da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemi, 15 Temmuz'da sokaklar üzerinden devleti sahiplenme biçimimizin siyasal sistem olarak yerli ve milli dönüşümüdür. Büyük Anadolu aklı ile insanlığın bizden beklediği adaleti, huzuru ve barışı yeniden ortaya koymuş olacağız. Yeni Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda akıl galibiyetini keşfedemememiz halinde, fiziki galibiyetlerimizin hepsi kısa süreli olacaktır. Bugün Türk ve İslam ülkelerinin, bütün insanlığın tek umudu Türkiye'dir. Çünkü Türkler tarih boyunca yeryüzünün mümessil milleti ve devletlerinin kurucuları olmuşlardır."

Külünk, konferansın sonunda "Büyük Anadolu Aklı" isimli kitabını imzalayarak Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e hediye etti ve öğrencilere dağıttı.

Programda 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Öğrenci Konseyi'nde başarılı çalışmalar yapan 40 öğrenciye teşekkür belgeleri, Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu'na da plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber