Son planlama misafirhanede

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini koordine eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile özel kuvvetler personellerini seçen Binbaşı Şükrü Seymen'in 15 Temmuz sabahı dahi görüştükleri belirlendi. İkilinin Hava Harp Okulu misafirhanesinde biraraya gelerek son planlamaları yaptıkları ortaya çıkarıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Son planlama misafirhanede

Son planlama misafirhanede

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini koordine eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile özel kuvvetler personellerini seçen Binbaşı Şükrü Seymen'in 15 Temmuz sabahı dahi görüştükleri belirlendi. İkilinin Hava Harp Okulu misafirhanesinde biraraya gelerek son planlamaları yaptıkları ortaya çıkarıldı.

Osman Özgan Yeni Şafak

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'cü darbe girişiminin en önemli basamağı olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin hazırladığı iddianamede önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Eyleme katılan şüphelilerin üç helikopter ile nakillerinin sağlandığı, bu helikopterlerden Cougar tipi olan ikisinin, İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na, Sikorsky tipi olan helikopterin ise İstanbul 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait olduğu belirtilen iddianamede, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde yaşananlar da anlatıldı.

SİLAHLARI TEST ETMİŞLER

3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na bağlı helikopterlerin saat 22.15'te, 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na bağlı Sikorsky tipi helikopterin ise saat 23.00'da Çiğli Hava Üssü'ne ulaştığı kaydedildi. Şüpheli MAK personellerinin İstanbul'dan gelen Özel Kuvvetler personeli ile SAT personellerini karşılayarak, üs içerisinde bulunan depoya götürdükleri, herhangi bir zimmet işlemi yapmaksızın kendileri için ayrılmış teçhizatları kuşandıkları anlatıldı. Ayrıca şüphelilerin silahını aldıktan sonra havaya birer el ateş ederek silahlarının çalışıp çalışmadığını test ettikleri de iddianamede yer aldı.

BİR HAFTA ÖNCE GÖRÜŞMÜŞLER

İddianamede, şüphelilerden bir kısmının, ülke çapında gerçekleşen kalkışma hareketinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminden haberdar olmadıkları yönünde beyan ettikleri dile getirilirken, "Oysa ki izole bir ortamda bulunmayan şüphelilerin diğer askerler ve sivillerle iletişim kurma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca Gökhan Şahin Sönmezateş'in henüz Çiğli'den havalanmadan, şüphelilerle bir toplantı yaparak, onları darbeden ve görevden haberdar etmiştir" denildi. İddianamede, Gökhan Şahin Sönmezateş ile MAK personelini seçen Binbaşı Taner Berber'in 08 Temmuz günü cep telefonu ile irtibat kurdukları ve akabinde aynı gün saat 18.15 civarında Eskişehir yolu üzerinde bulunan bir pastanede buluştukları belirtildi.

SON PLANLAMA MİSAFİRHANEDE

Berber'in, bu görüşmenin ardından Çiğli Hava Üssü'ne giderek Harekat Eğitim Komutanı Ramazan Elmas ve üs başçavuşu Zekeriya Kuzu ile görüştüğü ve Sönmezateş'in talimatını bu kişilere ilettiği kaydedildi. Sönmezateş'in, darbe planlaması içerisindeki asli görevinin icrası kapsamında, 14 Temmuz günü de Binbaşı Şükrü Seymen ile buluştuğuna yer verildi. İddianamede, Seymen'in ifadesinde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli albay Osman Kılıç ile Ankara'da bir araya geldiklerini ve kendisini adresini hatırlamadığı bir eve götürerek, burada bulunan Sönmezateş ile buluşturduğunu anlattığı belirtildi. Seymen'in ayrıca Sönmezateş'in kendisine "Sen dahil 12 kişilik tim hazırla, silahı, teçhizatı, helikopteri ben tedarik edeceğim, TSK yönetime el koyacak" dediğini aktardı. Bu görüşmenin ardından şüphelilerin birlikte İstanbul'a gittikleri bilgisi de aktarıldı. İddianamede ayrıca Şükrü Seymen'in, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz sabahı Hava Harp Okulu misafirhanesinde Gökhan Şahin Sönmezateş ile buluşup eylemle ilgili son planlamaları yaptıkları belirtildi.

Korumalara TNT

Suikastçılar, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı personeli ile silahlı çatışmaya girdi. Darbeciler Cumhurbaşkanlığı koruma ekibinin kaldığı 1782-S numaralı odaya patlayıcı madde attı. Şüphelilerin o odaya TNT türü patlayıcı bomba attıkları tespit edildi.

MENFEZ PAŞASI PARALARI ÇALMIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu otele girmek üzere yere indirilen şüphelilerin eylemlerinin anlatıldığı iddianamede, dikkat çekici ayrıntılara da yer verildi. 2 polisi şehit eden hainlerin, Erdoğan'ın yerini öğrenmek için bazı polisleri sorguladıkları kaydedildi. "Paşa" lakaplı Zekeriya Kuzu'nun ise müşteki polis memurları Mustafa Üstündağ, Metin Yılmaz ve Hamza Eroğlu'nun üzerlerini aradığı esnada içerisinde polis kimlik kartları ile Türk lirası, avro ve dolar bulunan cüzdanlarını mal edinmek kastıyla yanına aldığına dikkat çekildi. Şüpheli İsmail Yiğit'in de polis memuru Burak Güzel'e, kendisini Erdoğan'ın otelden ayrılmadan önce kalmakta olduğu odaya götürmesini istediği kaydedildi. Güzel'in de Yiğit'i Erdoğan'ın kalmakta olduğu oda yerine, toplantılarını gerçekleştirmek amacıyla kendisine tahsis edilen odaya götürdüğü, içerisinin kontrol edilmesi sırasında banyo kapısının kilitli olduğunu fark ettiği, bunun üzerine de banyo kapısının üst kısmına ateş ettiği ve tekme ile kapıyı kırdığı anlatıldı. Yiğit'in yaşanan olaylar nedeniyle korkuya kapılarak buraya saklanan güvenlik görevlisi Sefa Toskar'ı çıkararak kelepçelettiği belirtildi.

Gökhan Şahin Sönmezateş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber