Mersin'de tatbikat gerçeği aratmadı

Mersin'de Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, AFAD tarafından gerçekleştirilen "Saha Tatbikatı" gerçeği aratmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de tatbikat gerçeği aratmadı

Mersin'de Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 16 kurum, 59 araç ve 471 personelin katılımıyla gerçekleştirilen "Saha Tatbikatı" gerçeği aratmadı.

İlk defa farklı noktalarda aynı anda uygulanıp, merkezden canlı olarak izlenebilen saha tatbikatının öncesinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak, başkanlığında ilgili bölge ve il müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla "Afet Acil Durum Yönetim Merkezi" oluşturuldu.

Çakacak'ın başlama komutuyla birlikte tatbikat senaryosu sırasıyla gerçekleştirildi. Tatbikatın ilk aşamasında, Üç Ocak Mahallesi eski otogar alanında senaryo gereği deprem sonucunda vatandaşlar enkaz altında kaldı. AFAD ve UMKE ekipleri, hızla bölgeye intikal ederken, askerler de enkaz çevresinde güvenlik tedbiri aldı.

Enkaz altında altında kalan yaralıların güvenli şekilde tahliyelerini sağlayan ekipler, cesetleri de çıkardı. Sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Tatbikatın ikinci aşaması ise Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü girişi üzerinde meydana gelen zincirleme kazada gerçekleştirildi. Kaza sonucunda olay yerine intikal eden ekipler, araç içerisinde sıkışan 3 kişiye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sıkıştıkları yerden çıkardı.

Ayrıca bölgede kaza sonrası yanan bir aracın söndürülmesi tatbikatı da gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri, yanan araca müdahale ederek kısa bir sürede söndürdü.

Tatbikatın son bölümü ise Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) konularında gerçekleştirildi. Özel kıyafetli ekipler, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer sızıntılara karşı önlemler aldı. Tatbikatta, gerçeği aratmayan görüntüler dikkati çekti,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber