Diyarbakır'da 5 aylık bebek terör kurbanı oldu

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafından 3 ton bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ağır yaralanarak beyin ölümü gerçekleşen 5 aylık bebek Muhammed Can Eringin 26 günlük yaşam savaşını kaybetti. Baba Hasan Eringin "Benim 5 aylık oğlumun, meleğimin ne suçu vardı" dedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da 5 aylık bebek terör kurbanı oldu

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi'nde terörle mücadele ve çevik kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu emniyet müdürlüğü ek binasına 4 Kasım'da terör örgütü PKK tarafından 3 ton bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Saldırıda ağır yaralanan ve 6 Kasım'da beyin ölümü gerçekleşen 5 aylık bebek Muhammed Can Eringin Dicle Üniversitesi Yoğun Bakım ünitesinde 26 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti. Muhammed Can'ın ailesi hayata dönebilir umuduyla tedavisinin devam etmesini istemişti.

'BENİM BEBEĞİMİN NE SUÇU VARDI'

Günlerdir büyük bir umutla beklediğini ifade eden Baba Hasan Eringin "Oğlumun minik bedeni 26 gün dayanabildi. Benim 5 aylık oğlumun, meleğimin ne suçu vardı. Daha hayata gözleri tam açmadan, bu hayattan göçüp gitti. Bu saldırıyı yapanların Allah belasını versin" dedi.Yapılan otopsi işlemlerinin ardından Muhammed Can Eringin cenazesi Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EVLERİ DE YIKILMIŞTI

Bombalı saldırıda Muhammet Can bebeğin 2 ablası ve annesi de yaralanmış, oturdukları ev, zarar gördüğü için yapılan hasar tespitinin ardından yıkılmıştı.

Mehmet KAYAHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber