Akrabaya bıçak zoruyla tecavüze 25 yıl hapis cezası verildi

Kayseri'de uyuşturucu bağımlısı ve uzaktan akrabası olan şahıs tarafından tecavüze uğrayan 66 yaşındaki kadın, "Irz düşmanına en ağır cezayı verin" diyerek isyan etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 16:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Akrabaya bıçak zoruyla tecavüze 25 yıl hapis cezası verildi

Kayseri'de ayet ve dini kitap satarak geçimini sağladığı belirtilen evli 5 çocuk babası Turgut Y. (45), yalnız yaşayan akrabası Aliye Y.'ye (66) bıçak zoruyla tecavüz etmek, hürriyeti tahdit ve konut dokunulmazlığıhı ihlal suçlarından toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 23 Aralık 2015'te Merkez Melikgazi İlçesine bağlı Şehit Nazımbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre uyuşturucu bağımlısı Turgut Y., uzaktan akrabası olan Aliye Y.'nin evine gitti. Kadının evin dışında bulunan tuvalete gittiğini gören Turgut Y. gizlice içeriye girdi. Daha sonra yanında bulunan ekmek bıçağı ile tehdit ettiği kadınla zorla ilişkiye girdi. Şikayet üzerine yakalanan Turgut Y, polisteki ifadesinin ardından ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'ESRAR İÇMİŞTİM HATIRLAMIYORUM'

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Turgut Y., mağdur Aliye Y. ve avukatlıarı katıldı. Üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen sanık, "Ben ayet satarak geçimimi sürdürürüm. Olay günü esrar içmiştim. Sonra da başım ağrıdığı için ağrı kesici içtim. Başım döndü, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

"ŞEYTANA UYDUM, SANA PARA VEREYİM"

Tek başında yaşayan Aliye Y. ise ifadesinde, "Kendisi benim uzaktan akrabam aynı zamanda eski ev sahibim olur. Yatağa yatarken üzerime atladı. Yüzünü gizlemeye çalıştı, ancak ben tanıdım. Yatağın yanında bulunan ekmek bıçağını bana doğrultarak tecavüz etti. Bana 'şeytana uydum, sana para vereyim' dedi. Irz düşmanına en ağır cezayı verin" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda Turgut Y.'ye bıçak kullanarak cinsel saldırıda bulunmak suçundan 18, hürriyeti tahdit suçundan 6, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrası sanık yakınları mahkeme salonu çevresinde sinir krizi geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber