Başbakan: Esnafı ilgilendiren ilginç bir çalışmamız var

KOBİ'lere kredi lansmanında konuşan Başbakan Yıldırım 'İlginç bir çalışmamız var. Tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2016 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan: Esnafı ilgilendiren ilginç bir çalışmamız var

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

* 80 bin KOBİ'ye nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali destek sağlamış oluyoruz. 2017 çok daha iyi olacak, hesaplarımızı buna göre yaptık.

* Bu günlerde yaşadığımız küresel ekonomilerdeki hareketlilik petrolde kısıtlama konusnda yeni bir boyut kazandı. Bütün bunları takip ediyoruz. Bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu toplayacağım.

* Baştan beri söylediğim firmalarımız güçlüdür. Türkiye güçlü ekonomilere dayanıyor. Alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Gereken tedbirleri alıyoruz.

* Türkiye bugün yaşadığımız şartların daha ağırlarını geçtiğimiz yıllarda 4-5 kez yaşadık. 2013 Gezi Olayları'nda benzer bir süreç yaşadık, 15 Temmuz'da bir felaketten ülke döndü. Bu krizleri de atlattık.

* Amerika seçimleri sonrasında dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız sakin olsun geçecek.

*Amerika kaynaklarını içeride kullanmak istiyor. Bunun için söylemler ve eylemler içerisinde. Biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisini en az etkilenmesini sağlayacak tedbirler alacak.

* Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor. Bekliyoruz. Bizim daha ilginç bir çalışmamız var. Tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Esnafımızı, ticari hayatımızı ilgilendiren bir karar olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber