Kars'ta HDP ve DBP'li ilçe yöneticileriyle 7 kişi gözaltına alındı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, HDP İlçe Başkanı Kemal Avci ve DBP İlçe Başkanı Ali Bağ'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş : 02 Aralık 2016 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta HDP ve DBP'li ilçe yöneticileriyle 7 kişi gözaltına alındı

- Kars'ın Kağızman ilçesinde, HDP İlçe Başkanı Kemal Avci ve DBP İlçe Başkanı Ali Bağ'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Kars il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında HDP-DBP ilçe başkanları ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon yaptı.

Sabah saatlerinde yapılan operasyonda, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İlçe Başkanı Kemal Avci, Demokrasi Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanı Ali Bağ, HDP Parti İl Genel Meclis üyesi Memet Doğan, HDP eski İl Genel Meclis üyesi Ali Sarıdağ, HDP eski İlçe Başkanı Turan Gündoğan, HDP eski İlçe Eş Başkan Yardımcısı Çiğdem Özlü, DBP ilçe yönetiminden Kadir Karasal, gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev, iş yeri ve parti binalarında yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve bilgisayarlara el konuldu.

Gözaltına alınan 7 kişinin "Terör örgütü üyesi olmak, örgüte maddi yardım sağlamak ve propagandası yapmak" suçundan göz altına alındıkları bildirildi.

Zanlılar sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber