MEB'in öğretmen atama stratejisi var mı?

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atama stratejisi öğretmenleri tedirgin ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ocak 2017 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in öğretmen atama stratejisi var mı?

Milli Eğitim Bakanlığının hala 2017 yılı için bir öğretmen atama takvimi ilan edememiş olması, çok sayıda adayı tedirgin ediyor. Oysaki bakan Yılmaz geçen yıl, bundan sonra bütün öğretmenlerin Şubat'ta atanacağını, Şubat'ta atananların yetişme sürecine tabi tutulacağını söylemiş ancak sonra Ekim ayında sözleşmeli öğretmen istihdamına karar vermişti. Bir gecede, karar verilen yetişme süreci stratejisi çöpe atılmıştı.

Şimdi 2017 yılına geldik. Tüm adaylar geçen yılki açıklamaya bakıp neden hala bir takvim ilan edilmediğini belirtiyor. Ama bu sorunun cevabını bakan bey bile veremiyor. "Tek başıma karar vereceğim bir konu değil" diyor.

Şubat ayı yaklaşıyor. Gelecek planlaması yapan binlerce aday var. Bakan Yılmaz'ın hangi bakanla görüşecekse biran önce görüşüp bu belirsizliği ortadan kaldırmasında fayda bulunuyor.

İŞTE SON 1 YIL İÇİNDE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Tarih 15 Haziran 2016:

Konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Ağustos ayında öğretmen ataması yapmıyoruz. Yeni bir uygulama başlattık, bundan sonraki öğretmen alımını şubatta yapacağız

Tarih 12 Ağustos 2016:

Konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Bundan sonra bütün öğretmenler sözleşmeli atanacak. 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması 10 Ekim'de yapılacak.

Tarih 12 Aralık 2016:

Konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Şubat'ta öğretmen ataması tek başıma benim vereceğim bir karar değil. Çok net söylüyorum. Şu anda eğer illa... Sizi takip edenlere diyeceksiniz ki: Şubatta Milli Eğitim Bakanı bir atama olacağını söylemedi. Bunu söyleyebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber