MEB, 2016'da 695 mülakat komisyonu kurmuş

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik alımları için 2016 yılında toplam 695 mülakat komisyonu oluşturmuş

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ocak 2017 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, 2016'da 695 mülakat komisyonu kurmuş

Milli Eğitim Bakanlığınca, Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın soru önergesine verilen cevapta, 2016 yılında 195'i dershane öğretmenleri için olmak üzere toplam 695 mülakat komisyonu oluşturulduğu belirtildi.

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

EDİRNE MİLLETVEKİLİ ERDİN BİRCAN'IN 7/8362 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN BİLGİ

Bakanlığımızca sözleşmeli öğretmen atamaları, Talim ve Terbiye Kurulunun 9 sayılı Kararı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sözleşmeli Öğretmen Alımlarına dair 03.08.2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan duyurular doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Sözleşmeli öğretmenliğe atanacakların başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav komisyonu oluşumu, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, atanmaları ve uygulamaya ilişkin diğer hususlar Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik ile düzenlenmiştir. Bu kapsamda, sözleşmeli öğretmen alımlarına ilişkin duyuru yayınlanmış olup atama usul ve esaslarına ilişkin gerekli açıklamalara yer verilmiştir.

Sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 200, öğretmenlik alan bilgisi sınavı gerektiren alanlar için 19-25 Eylül 2016 tarihindeki sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 300, dershaneler ve öğrenci etüt merkezlerinde görev yapan eğitim personeline yönelik adaylar için 26-28 Eylül 2016 tarihindeki sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında 195 olmak üzere Türkiye genelinde toplam 695 mülakat komisyonu oluşturulmuştur.

Adayların komisyonlara dağılımı Milli Eğitim Bakanlığı internet sayfasında yayınlanan Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzunun 2.1. Maddesi gereğince sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvuru elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınmıştır. Bu başvuruda adaylar, Ek-2 Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapmışlar ve tercihlerinden birine yerleştirilmişlerdir.

Mülakat komisyonlarının oluşturulması Yönetmeliğin 9-1. maddesine göre yürütülmüştür. Sözleşmeli öğretmen alımı Yönetmelik çerçevesinde yapılmış ve herhangi bir adayın mağdur edilmesi söz konusu olmamıştır. Yönetmeliğin 11 inci maddesinde belirtildiği üzere sözlü sınav konuları ve ağırlıkları aşağıdaki gibidir:
a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %25,
b) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %25,
c) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %25,
ç) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %25 Değerlendirmeler bu çerçevede objektif şekilde yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber