Sağlık Ocaklarının Resmi Tatil Günleri Tutacakları Nöbetler ile İlgili Yönerge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

SAYI : B100TSH000 / 7956

ANKARA

KONU : 25.07.1997

........................... VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

224 sayılı Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi Hakkında Kanun ve 144 sayılı Yönetmelik ve 154 sayılı Yönerge esaslarına uygun olarak topluma sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesinin yanısıra resmi tatil günlerinde de kesintiye uğratılmadan sunulması ve acil hizmetler ile enjeksiyon, pansuman, aşılama , küçük cerrahi müdahaleler v.b. hizmetlerinin verilmesi önem arzetmektedir.

Sayın Bakanımızın talimatları ile iliniz sınırları dahilindeki tüm Sağlık Ocaklarında Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde 9.00 - 12.00 arasında nöbet hizmeti verilmesi Makamın 24.07.1997 gün ve 5268 sayılı onayı ile uygun görülmüştür.

İlinizdeki tüm sağlık ocaklarında ekteki yönerge esaslarına göre resmi tatil günlerinde nöbet hizmetlerinin başlatılması, gerekli personel düzenlemelerininde yapılarak aylık olarak nöbet listesi hazırlattırılmasını, bu listenin bir nüshasının iliniz Sağlık Müdürlüğünde bulundurulmasını ve nöbetlerin İl Sağlık Müdürlüklerince devamlı olarak denetlenmesi, sonuçtan bilgi verilmesi hususunda ilgililere emirlerinizi rica ederim.

Uz. Dr.Cihanser EREL

Genel Müdür


SAĞLIK OCAKLARININ RESMİ TATİL GÜNLERİ TUTACAKLARI

NÖBETLER İLE İLGİLİ YÖNERGE

Amaç:

Madde 1 : Bu Yönergenin amacı , I. Basamak Sağlık Hizmetlerinin halkımıza daha etkin ve kesintisiz verilebilmesi, sağlık hizmetlerinin kolay ulaşılabilir hale getirilmesi, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin yurt sathında dengeli bir şekilde her zaman götürülmesini temin etmektir.

Kapsam:

Madde 2: Bu Yönerge; il,ilçe, belde ve köylerde bulunan tüm Sağlık Ocaklarını kapsar. 24 saat hizmet veren yataklı tedavi kurumlarının fiziki bünyesindeki (hastane, sağlık merkezi gibi) Sağlık Ocaklarında nöbet tutulmasına gerek yoktur.

Nöbet Zamanı:

Madde 3: Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir.

Personel:

Madde 4: Nöbet hizmetlerini hekim dışında kalan sağlık personeli yürütecektir.Hekimler arandıklarında her an bulunacak şekilde icapcı olarak nöbeti tutacak, ikamet yerlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarında sağlık ocağına mutlaka haber vereceklerdir.

Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.

Madde 2' de nöbet kapsamı dışında bırakılan sağlık ocağı personeli gerek görülür ise, bölgedeki diğer sağlık ocakları nöbetine iştirak ettirilebilir.

Nöbet Mekanı:

Madde 5: Nöbetler, sağlık ocağında önceden tefrik edilmiş ve yeterli teknik ekipman ile düzenlenmiş bir odada tutulacaktır.

Hizmetin Şekli:

Madde 6: Nöbet hizmetlerinde , sağlık ocaklarında normal mesai saatlerinde verilen hizmetler için mevzuatta belirtilen usul ve esaslar geçerlidir.

Nöbet Karşılığı İzin:

Madde 7: Nöbet hizmeti karşılığı olarak personele aylık nöbetler saat olarak toplanıp, günlük mesainin 8 saat olduğu hesap edilerek , 657 sayılı Kanun'un 178/B maddesine göre izin verilir. Bu izin, personelin isteği dikkate alınarak hizmeti aksatmayacak şekilde kullandırılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber