OKS'nin kalkması için önce ÖSS değişmeli

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, ortaöğretimden yükseköğretime geçişler sağlıklı yapılandırılmadan OKS'nin kaldırılamayacağını belirtti

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, ortaöğretimden yükseköğretime geçişin sağlıklı olarak düzenlenmeden bu şartlar altında Ortaöğretim Kurumlar Sınavı'nın (OKS) kaldırılmasının hiçbir anlamı olmadığını söyledi. Erdoğan, ?Ortaöğretimden yükseköğretime geçişle ilgili yeni bir düzenleme yapılmazsa, ilköğretimden sonra sınavları kaldıramazsınız. Kaldırsanız da yeni sistem kendiliğinden oluşur, o da yeni bir sınavı ortaya çıkarır? dedi.

Türkiye Özel Okullar Birliği'nin düzenlediği Antalya Sempozyumları'nda konuşan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan, ortaöğretimde tek hedef in 'okulun bitirilmesi' düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyerek, ?Ortaöğretimden yükseköğretime geçişle ilgili yeni bir düzenleme yapılmazsa, iddia ediyorum ki, ilköğretimden sonra sınavları kaldıramazsınız. Kaldırsanız da bir işe yaramaz. Yeni bir sistem kendiliğinden oluşur ve yeni bir sınav ortaya çıkar. Çünkü, ilköğretimden ortaöğretime geçiş, ortaöğretimden yükseköğretime geçişi etkiliyor? diye konuştu.

OKULLAR ARASI SINIFLAŞMA

Anadolu Liseleri'nin 1980'li yılların öncesinde çok cazip olduğunu; ancak şu anda eğitim sistemini tahrip ettiğini öne süren Erdoğan, ?Maçı toptan kazanan okul veya toptan kaybeden okul sorunu karşımıza çıktı. Üniversiteye öğrenci gönderebilen okullar ile gönderemeyen okullar var. Böyle bir tasnifle karşı karşıyayız? dedi. Erdoğan, Anadolu Öğretmen Liseleri'ne verilen ek puanlara da değinerek, ?Uygulama başarısız oldu. Ek puan verilmese daha mı iyi olur denecek noktadayız. Okulları çocuklara etiket veren yapıya dönüştürmüş durumdayız? şeklinde konuştu.

Çelik katılamadı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 81 ilin vali toplantısına katılması için görevlendirilince sempozyuma katılamadı. Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu, Çelik'in sempozyumlarına katılamayacağını önceki akşam öğrenince fenalaştı. MEB Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar, şekeri düşen Eyüboğlu'nun yanına giderek, ?Tüm bakanlık bürokratları burada. Alınan kararları tüm bakanlık olarak ele alıp derhal uygulamaya koyacağız? dedi. Tüm üst düzey bakanlık bürokratlarının Antalya'ya gelmesi özel okul temcilcilerini teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber