Maliye Bakanlığının ek gösterge görüşü, kariyer uygulamasını değiştirecek

Maliye Bakanlığı, polis memuru iken kurum değiştirenlerin, yükseltilen polis ek göstergesini alabileceği yönündeki görüşü, ek göstergelerdeki kariyer uygulamasını bütünüyle değiştirecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Ocak 2017 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanlığının ek gösterge görüşü, kariyer uygulamasını değiştirecek

Maliye Bakanlığı Devlet memurlarının Kariyer uygulamasında önemli bir görüş vermiştir.

Bu görüş kariyer uygulamasından yararlanamayan 2008 yılı Ekim ayından önceki Devlet memurlarının lehine bir uygulamaya yol açacaktır.

Özellikle Polis, Subay, astsubay gibi meslek grubunda görev yapanlar kariyer uygulamasından yararlanamamaktadırlar.

Peki emeklilikte kariyer uygulaması nedir?

Emeklilikte kariyer uygulaması, Maliye Bakanlığının hazırlayarak 1997 yılında Resmi Gazetede yayımlanan 148 Numaralı Devlet Memurları Genel Tebliği ile gösterildiği şekilde yapılmaktadır.

148 numaralı Tebliğ kurallarına göre, bir memur sınıfı dışında başka bir hizmet sınıfına geçiş yaptığında önceki memur statüsünün ek göstergesinden yararlanması için mutlaka 1 ile 4 üncü dereceli bir kadroya atanmış olması gerekiyor. Yok atanmamış ise ek göstergeden yararlanamıyor. Yani bir mühendis teknik hizmetler sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına bir müdür kadrosuna atandığı esnada müdür kadrosu 1 ile 4 üncü dereceli bir kadro ise bu memur 1 inci dereceye yükseldiğinde yüksek okul mezunu müdürün ek göstergesi olan 2200 ek gösterge değil, mühendisin ek göstergesi olan 3600 ek göstergeyi alabiliyor. 1 ila 4 üncü dereceli bir kadroya atanmış değil ise alamıyor, yani bu durumda mühendislik kariyeri ünvanının bir önemi bulunmuyor.

Ancak, Maliye Bakanlığının bu görüşünde polis örneği verilmemiştir. Örnekler mühendis ve öğretmen mesleğinden unvanından yapılmıştır. Tebliği görmek için tıklayınız http://www.memurlar.net/haber/1129/ Maliye Bakanlığının yeni görüşüne kadar polis mesleğindekiler sınıf değiştirip genel idare hizmetleri sınıfına geçtiklerinde 1 ile 4 üncü dereceli bir kadro da olsa polisin 1 inci derece olan 3000 ek göstergesini alamıyordu, bu görüşe göre polislik mesleği de bir kariyer meslek durumuna getirilmiş ve hak edilen 3000 ek göstergenin alınması sağlanmıştır.

Maliye Bakanlığının görüşünün genel bir görüş olduğunu değerlendirmekteyiz:

Bu görüşün sadece polislik mesleğiyle sınırlı kalacağını düşünmemekteyiz. Aynı durumda subay ve astsubaylardan sınıf değiştirerek genel idare hizmetleri veya başka hizmet sınıflarına geçmeleri durumunda aynı şekilde görüşte belirtilen esaslar doğrultusunda yararlanabileceğini değerlendirmekteyiz.

Ayrıca, polislik mesleğinden sınıf değiştirdikleri tarihte 1 ile 4 üncü dereceli bir göreve atananlardan memur olarak görevine devam edenler veya emekli olanlar varsa, aynı şekilde subay ve astsubaylardan aynı şekilde bir sınıf değişiklikleri varsa Maliye Bakanlığının görüşüne göre durumlarını düzelttirmeleri/incelettirmeleri için kendileri/hak sahiplerinin Görev yaptıkları Kuruma/Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmelerini tavsiye edebiliriz.

Maliye Bakanlığının yeni görüşü için tıklayınız.

BÜMKO, kariyer mesleklerde ek gösterge görüşünü kısmi olarak değiştirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber