MEB'e kura ile atananlar göreve başlamadan özür durumu yer değiştirme talebinde bulunacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Şubat 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'e kura ile atananlar göreve başlamadan özür durumu yer değiştirme talebinde bulunacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında; 3413 sayılı Kanun kapsamında bakılan ve korunan çocukların istihdamına yönelik yerleştirme işlemi 31/01/2017 tarihinde (KPSS ve kura ile) Devlet Personel Başkanlığınca gerçekleştirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatına; KPSS ve kura sonucuna göre, Devlet Personel Başkanlığınca memur unvanında 319 hizmetli unvanında 580 olmak üzere toplam 899 adet kadroya bakılan ve korunan çocukların yerleştirilmesi yapılmıştır. Yerleştirilmesi yapılan hak sahiplerine ilişkin listeler valiliklere gönderilmiştir.

Anılan Kanun kapsamında, ilinizde göreve başlaması için gönderilen listede ismi bulunan personel adaylarından; Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliği kapsamındaki mazerete bağlı yer değişikliği şartlarını belgelendirenlerin mağdur olmaması adına (engelli, eş durumu, sağlık ve bu sebeple) yer değişikliği yapılması için Bakanlığımızca bir çalışma başlatılmıştır.

Bu sebeple; 2828 sayılı Kanun kapsamında ilinize atanmaya hak kazanan ve ilk defa göreve başlayacak personellerle (ilinizde kesinlikle göreve başlatılmaması, atanma onayı alındı ise iptal edilmesi) iletişim kurulması ve tebligatları yapılmak suretiyle, bu yönde taleplerinin alınması (dilekçe, mazeret yer değişikliği için yönetmeliğe uygun gerekli belgeler ve sınav sonuç belgesi.) ve en geç 16/02/2017 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber