Özel Eğitim Sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verilecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Şubat 2017 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Eğitim Sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verilecek mi?

Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda bulunan özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenlerine nöbet görevi verilip verilemeyeceği konusunda tereddüte düşüldüğüne ilişkin Genel Müdürlüğümüze görüş talebi yazıları ulaşmaktadır.

26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi başlıklı 44. maddesinde özel eğitim sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verileceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış olup, konuyla ilgili görüşleri Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 01.02.2017 tarihli ve 10096465-45.01-E.1319405 sayılı yazısı ile alınmıştır.

Bu görüş yazısında 31/05/2006 tarih ve 26184 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin, Öğretmenlerin nöbeti başlıklı 89. maddesinde "Özel eğitim okul ve kurumlarında okul öncesi, sınıf ve alan öğretmenleri nöbet tutar. Yatılı özel eğitim okul ve kurumlarında nöbet süresi 24 saattir. Bu kurumlardaki nöbetler için yeteri kadar öğretmen bulunmadığı takdirde kurumun yöneticileri de nöbetçi öğretmen olarak görev yaparlar. Nöbetlerde en az bir bayan ve bir erkek öğretmen görevlendirilir." hükmünün yer aldığı belirtilmektedir.

Bu hüküm doğrultusunda Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce özel eğitim sınıfı bulunan okullarda görevli özel eğitim öğretmenlerine nöbet görevi verileceğine yönelik herhangi bir husus bulunmadığı gerekçesiyle Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevli özel eğitim öğretmenlerine nöbet görevi verilemeyeceği belirtilmektedir.

Bu bağlamda Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda, Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevli özel eğitim öğretmenlerine nöbet görevi verilmesinin mümkün olmayacağı değerlendirilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber