Büyükelçi Karlov'un katili Altıntaş'tan Rus derneğe telefon

Rus büyükelçi Karlov'u katleden tetikçi Mert Altıntaş'ın cinayetten önce Ankara'daki Rus Kültür Derneği'ni aradığı ortaya çıktı

Haber Giriş : 24 Şubat 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükelçi Karlov'un katili Altıntaş'tan Rus derneğe telefon

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un geçen yıl 19 Aralık'ta öldürülmesiyle ilgili araştırmalar sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmada terörle mücadele ekiplerinin yaptığı detaylı araştırmada, saldırgan polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın Karlov'u öldürdüğü sergi açılışından önce Ankara Ayrancı'daki Rus Kültür Derneği'ne ait mobil telefon numarasını aradığı tespit edildi. Derneğin yönetici ve çalışanlarının ifadesi alındı. Rus derneği gözlem altına alan polis, soruşturma çerçevesinde derneğin Rus kökenli yetkililerinin Türk vatandaşı eşlerini de süzgeçten geçiriyor.

2004'TE KURULDU

Altıntaş'ın aramaları nedeniyle şüphelerin odağı haline gelen Rus Kültür Derneği, 2004'de Rusya'nın desteğiyle kuruldu. Başkanlığını Larissa Lutkova Türkkan'ın yürüttüğü derneğin faaliyetleri arasında çocuklara ve yetişkinlere deneyimli Rus öğretmenlerce Rus dili dersleri verilmesi, resim, müzik, drama ve yoga kursu verilmesi bulunuyor. Derneğin bazı etkinliklerine Karlov'un da katıldığı görülüyor. Suikast sonrası Altıntaş'ın FETÖ'yle bağlantıları tespit edilirken Rus Büyükelçiliği'nde köstebek olabileceği şüphesi üzerinde de durulmuştu. Karlov suikastını "tuhaf bir cinayet filmi" olarak niteleyen eski istihbaratçı Mehmet Eymür "Büyükelçilikte Karlov'a düşman veya başka ülkelere hizmet eden, bu suikastta rol almış kişiler de bulunabilir" demişti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber