4. Eğitim Teknolojileri Zirvesi 4 Martta düzenlenecek

Eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren zirve, 4 Mart'ta kapılarını açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2017 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4. Eğitim Teknolojileri Zirvesi 4 Martta düzenlenecek

Eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren "Eğitim Teknolojileri Zirvesi" (ETZ), 4 Mart'ta başlayacak.

Zirvenin Radisson Blue Otel'de gerçekleşen basın toplantısında konuşan ETZ Koordinatörü Işıl Boy Ergül, eğitim ve teknolojinin zirvede buluşacağını söyledi.

Eğitimciler olarak yaptıklarının bir sihir olduğuna inandıklarını ifade eden Ergül, "Bu sene katılımcılarımızı şaşırtmaya kararlıyız. Katılımcılarımız, hem öğrenecekler hem de eğlenecekler, eğitim ortamlarının da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki sihirli olan teknoloji değil, eğitimcilerdir." dedi.

Zirvede, illüzyonist Aref Ghafouri'nin gösteriler yapacağını dile getiren Ergül, 4 Mart'ta Radisson Blue Otel'de zirveyi gerçekleştireceklerini anlattı.

Etkinlikte atölye çalışmaların ve panellerin de olduğuna işaret eden Ergül, şunları kaydetti:

"Eğitim ve Teknoloji Zirvesi'nde katılımcıların, hiçbir yerde görmedikleri farklı teknolojileri orada deneyimlemelerini, görmelerini, mümkünse iş hayatlarına aktarmalarını hedefliyoruz. Dolu dolu atölyeler var, gelen her katılımcı ilgisi doğrultusunda bir atölyeye girme şansı elde edecek. 44 atölye çalışması mevcut olacak. Zirvede sosyal medya ve sihri yaratan kadınlar gibi farklı paneller yapılacak."

- Zirve

Vatan Şaşmaz'ın sunumuyla gerçekleşecek 4. Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin açılışını, illüzyonist Aref Ghafouri gösterileri ile yapacak. Işınlanma gösterisi ile dikkatleri çekmeyi hedefleyen Aref, seyircilerden birini "uçuracak". Sihir temasına uygun olarak sihirli duvar ve sihirli gözlük teknolojisi de etkinlikte yer alacak.

Her konuşmacı için Kanserli Çocuklara Umut Vakfına (KAÇUV) bağışta bulunulacak zirvede, "Sanal Gerçeklik ile Kodlama", "Kodlama ile Kendi Twitter Uygulamanı Yap", "Oyunun Kitabını Yazıyoruz, Eğitimciler İçin Robotik", "Beynimiz Nasıl Karar Alır?", "Yetişkin Eğitiminde Dijital Çözümlerin Geleceği", "Stanford Hapishane Deneyi ve Dil Eğitimi", "Bilgisayar Oyunları ve Oyun Bağımlılığı", "Yeni Nesil İnteraktif Video Hazırlama Atölyesi", "Girişimcilik, Melek Yatırımcılık ve Ötesi, iPad ile Kodlama" konularında atölyeler olacak.

Suda hologram, düşünce kontrollü biyonik el, 3 boyutlu çikolata baskı makinesi, elektronik devre printer, 3 renkli veya flex basabilen 3 boyutlu yazıcılar ve fotoğraf baskılı kahve makinesi zirvede sergilenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber