Tüm kurumlar yeniden liyakate dönmeli!

Başta MEB olmak üzere tüm kurumlar olağanüstü hal şartlarından çıkarak yeniden liyakate dönmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mart 2017 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüm kurumlar yeniden liyakate dönmeli!

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl, 15 Temmuz'u gerekçe göstererek, öğretmen alımlarına mülakat şartını getirmişti.

MEB'in açıklaması sonrasında Sağlık Bakanlığı da mülakat yapacağını söylemiş ancak bir değişiklik yapılmamıştı.

MEB'deki mülakat düzenlemesi şuan bir domino etkisi yaratarak tüm kamu kurumlarını etkilemektedir. Hatta, MEB'in düzenlemesi sonrasında geçtiğimiz yıl KPSS'nin kaldırılması dahi gündeme gelmiş ancak aklı selim galip gelerek bu düşünceden vazgeçilmişti.

Darbenin üzerinden 7 ayı aşkın bir zaman geçti.

FETÖ gibi yapıların, oluşturulan takdir haklarının genişletilmesi dolaysıyla Devletin çok kritik birimlerini işgal ettiği bugünden daha net görülmektedir.

Yarın yine benzer bir FETÖ olayını istemiyorsak kişilere değil kurumlara bağlı bir sistem inşa etmeliyiz.

2 dakikalık sadece isim ve soyismin sorulduğu mülakatlar, bu ülkede muhafazakar kesimin yüzünü kızartmaktadır. Din iman diyen yöneticiler en büyük haksızlığı yapmaktadır.

Domino etkisi yaratan bir kurum olduğu için başta MEB olmak üzere tüm kamu kurumları yeniden liyakate değer veren bir yapıya geri dönmelidir.

Referandum süreci tüm toplumu kuşatmak için bürokratlara önemli bir fırsat sunmaktadır. Adaletten yana olan bürokratların ülkelemizin geleceğini düşünerek sorumluluk almalarında fayda bulunmaktadır.

Onun oğlu, bunun yakını, şunun hemşehrisinden öte gitmeyen ve ülkemizi çürüten, bizleri utandıran, 3. sınıf dünya ülkesi olduğumuz görüntüsünü pekiştiren uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir.

2-3 dakikada liyakat değerlendirmesi olur mu? 'Yeni yapılara izin verilmemeli, liyakat esas alınmalı' Numan Kurtulmuş'un kariyer ve liyakat vurgulu sözlerini önemsiyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber