Faruk Çelik umutlandırdı ama memur adayları tarih bekliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik alım yapacağı şeklindeki açıklamasıyla adayları umutlandırdı ama adaylar bir tarih verilmesini bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2017 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Faruk Çelik umutlandırdı ama memur adayları tarih bekliyor

Atama bekleyen gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler ve teknik personeller Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın personel alımlarıyla ilgili belirsizliğin sürmesinden yakınıyorlar. Bakan ÇELİK, 2500 kadroda ısrarcı olacakları söyledi ve memur adaylarını umutlandırdı ancak şu ana kadar atamalar konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katıldığı TRT haber programında sunucunun yönelttiği bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na kaç memur alımı yapacağına dair soruyu yanıtlamıştı. Çelik geçen gün Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştüğünü, FETÖ olaylarından dolayı açığa alınan personelin olduğunu ve azami 2500 personel ihtiyacı olduğunu dile getirmişti.

Faruk Çelik, açıklamasında, "Devletin durumunu da biliyoruz bu sebeple mevcut kamu personellerini rasyonel şekilde kullanmaya çalışıyoruz" diyerek, 2500 kadroyu yazdıkları ve bu konuda ısrarcı olduklarını vurgulamıştı.

Bakan Çelik TKDK'ya 200 personel alımı yapılacağını böylece İnşallah 2000 ile 3000 arasında kamu personeli alımı yapmayı planladıklarını belirtmişti.

Yine CNN TÜRK Gündem Özel Programı'na katılan Faruk Çelik, bir soru üzerine bu yıl 2500 kadro talebinde bulunduklarını ve kadro verilirse atama yapacaklarını söylemişti.

Gıda denetimi, gıda güvenliği konusunun tartışıldığı programda, Deniz Bayramoğlu'nun mühendislerin atanma talebi ile ilgili sorusuna yanıt veren Faruk Çelik, bakanlık personelinin yeterli olduğunu söyleyemeyeceğini belirterek, "Bakanlık olarak ihtiyaç duyulan personeli her yıl alıyoruz. Personelimizin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu yıl için 2 bin 500 kadro talebinde bulunduk. Bu talebimiz kabul edilirse atamaları yapacağız. Tabi, ülkenin içinde bulunduğu durumu da dikkate almamız gerekir" demişti.

Bakanlıkta mevcut açığın olduğu bilindiği halde bir de buna FETÖ'den çok sayıda ihraç edilen personelin eklenmesine rağmen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1 yıldır istihdama çıkmadı. Maliye Bakanlığı'na verilen asgari 2500 kadro ise 1 ayı geçen bir süredir Maliyede olmasına rağmen bir sonuca ulaşmadı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na atama bekleyen tüm adaylar artık talep edilen 2500 kadroya FETÖ'den atılan 1000 kişinin de ilave edilerek 3500 sözleşmeli alımın mart ayı içinde ilana çıkmasını bekliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber