Görme engelli aşıklar 5 yıl sonra muratlarına erdi

Gaziantep'te, birbirlerini seven ancak aileleri izin vermediği için evlenemeyen görme engelli çift, 5 yıl sonra ailelerinin ikna olmasıyla nişanlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2017 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görme engelli aşıklar 5 yıl sonra muratlarına erdi

Gaziantep GAP Görme Engelli Ortaokulunda tanışan ve 5 yıl önce görme engellilere yönelik Braille Alfabesi ile verilen Kur'an kursunda tekrar karşılaşan Sadullah Ayyıldız (25) ile Ayşegül İzol (25), birbirlerine aşık olarak evlenmeye karar verdi.

Görme engelleri nedeniyle ailelerinin evlenmelerine sıcak bakmadığı çift, birbirlerini beklemeye söz verdi. Kursun ardından Adana'ya dönen Ayyıldız, İzol ile telefonla görüşmeyi sürdürdü ve ailelerini ikna etmek için her yolu denedi.

Bu süreçte Ayyıldız, okuldaki görme engelli öğretmeni aracılığıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi'ye ulaşarak, yardım istedi.

Aynı zamanda Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı olan görme engelli Çelebi, önce Adana'ya giderek Ayyıldız ailesini ziyaret etti. Ardından Gaziantep'teki İzol ailesiyle görüşen Çelebi'nin ikna çabaları sonuç verince, engelli çift, evliliğe giden yolda ilk adımı attı.

Merkez Şahinbey ilçesindeki bir düğün salonunda nişan töreni yapılan çiftin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Ayyıldız, törende yaptığı konuşmada, kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarına teşekkür ederek, "Bize onay veren ailelerimize, okulumdaki öğretmenlerime ve birlikteliğe vesile olan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi'ye teşekkür ediyorum. Zor bir süreç oldu. İnşallah bundan sonra da tamamına erer. Gerçekten çok çabaladık. Çabalamasaydık, Allah istemeseydi bugünlere gelmezdik. Şunu herkesin bilmesi gerekir, engellileri engellemeyin, engelleri aşarlar." diye konuştu.

İzol da çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarına teşekkür etti.

Törene katılan Çelebi de genç çifte mutluluklar diledi.

- "Hayat gözle değil akılla idare ediliyor"

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Çelebi, görevlerinin sadece yol ve kaldırımdaki engelleri kaldırmak değil, gönüllerdeki engelli de kaldırmak olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi. Her bireyin yaşama, eğitime katılma ve evlilik gibi hakları olduğuna işaret eden Çelebi, şöyle konuştu:

"Aileler ikisinin de görme engelli olması nedeniyle birlikte yaşamaları zor olacağı düşüncesiyle tedirgin olmuşlar ve evliliğe izin vermemişler. Gençler bana ulaştığında ailelerle görüşmeyi kabul ettim. Aileler kendilerince haklı sebeplerini bize aktardı. Biz de bu zorlukların aşılabileceğini anlattık. Ziyarette GAP Görme Engelliler Ortaokulundaki öğretmenleri olan Ayben Katırcı da vardı. Kendisi gibi eşi de görme engelli olan Katırcı'nın mutlu, mesut yaşantısını anlattık. Önemli olan gönül gözüyle birbirini tanımak, kalben birbirine inanmak. Sonuçta hayat gözle değil akılla idare ediliyor. Bu nedenle gençlerin gönüllerini kırmak yerine gönüllerini birleştirmenin doğru olduğunu anlattık ve aileler ikna oldu. Bugün nişanı yaptık, inşallah nikahı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin yapar."

Adsız Günebakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber