316 imzayla davet edilecek

AK Parti, YSK'nın halk oylaması kesin sonuçlarını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 316 milletvekilinin imzasıyla üyelik teklifinde bulunacak. Başbakan Yıldırım'ın da ilk talimatı, teşkilatların halkla teşekkür programlarında buluşması ve kucaklayıcı politikalara ağırlık verilmesi oldu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Nisan 2017 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
316 imzayla davet edilecek

AK Parti tarafından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıklayacağı kesin sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a üyelik teklifinde bulunulacak. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ise (MKYK) alacağı kararla olağan kongreye gidecek.

AK Parti yönetimi, halk oylamasından istediği sonucu almasına rağmen 2019'da yapılacak seçimlere hazırlanmak için teşkilatlarda yenilenmeye gidecek. Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında teşkilatlarına halka teşekkür programları yapmaları konusunda talimat verdi.

KONGRELER BAŞLIYOR

Halk oylaması sebebiyle ara verilen belde, ilçe ve il kongerelerini başlatacak olan AK Parti, olağan büyük kongresini ise 2018'de gerçekleştirmeyi planlıyor. Olağan kongreye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ise (MKYK) alacağı kararla gidilecek. Olağanüstü kongre ihtimali üzerinde durulmayan partide, olağan kongre sürecinin de takvime bağlı olarak, belde, ilçe ve il teşkilatlarında yapılacak kongreler göz önüne alındığında birkaç ay içinde tamamlanabileceği belirtiliyor. Böylece 2019'da yapılacak mahalli idare seçimlerine ve ardından gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yeni kadrolar ile girilecek.

KİMSE DIŞLANMIŞLIK HİSSETMESİN

Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın, il başkanları toplantısında MHP ile halk oylaması sürecindeki birlikteliğin devam edeceği yönünde açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. Yıldırım, halk oylamasında kazananın bütün Türkiye olduğunu tekrarlayarak, yeni dönemde herkesi kucaklayan politikalara daha çok ağırlık verileceğini, kimsenin kendisini dışlanmış hissetmeyeceğini söylediği belirtildi.

RESMİ SONUÇLAR BEKLENİYOR

AK Parti tarafından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıklayacağı kesin sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a üyelik teklifinde bulunulacak. YSK'nın açıklayacağı kesin sonuçların Resmi Gazete'de yayımının ardından cumhurbaşkanının parti ile ilişiğine ilişkin hüküm doğrudan yürürlüğe girecek. Daha sonra 316 milletvekilinin imzasıyla Erdoğan'a kurucusu olduğu AK Parti'ye üyelik teklifi götürülecek.

UYUM YASALARINDA ÖN HAZIRLIK TAMAM

Halk oylamasının kesin sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 6 ay içerisinde yapılacak içtüzük ve uyum yasalarına ilişkin Adalet Bakanlığında ve AK Parti'de ön çalışmalar tamamlandı. Bakanlık ve parti tarafından yapılan çalışmalar, güncellenerek TBMM'ye sunulacak. AK Parti bundan sonraki süreçte, muhalefet partilerinden, halkın kararına saygı duyarak uyum yasalarının en katılımcı ve demokratik şekilde yapılması için destek bekliyor.

ANKEET ÇALIŞMASI

AK Parti tarafından, Doğu ve Güneydoğu'da halk oylamasına hem katılım hem de "evet" oy oranlarındaki artış, hükümetin bölgelerdeki mevcut politikasına ve terörle bölge halkı arasındaki ayrımın net bir şekilde yapılarak sürdürülen mücadelenin devam etmesi noktasında bir destek olarak yorumlandı. Halk oylaması sonuçları sonrasında partide, "Bize neden evet vermediler" yerine "Biz neden evet alamadık" şeklinde bir sorgulamaya gidildi. Halk oylaması öncesinde sahadaki çalışmalarına yön veren anketler yaptıran AK Parti, gelecek günlerde de sonuçlara ilişkin yeni anketler yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber