Elinde Türk bayrağı olan yaşlı teyzeye ateş etti

Darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırının kilit isimlerinden eski tabur komutanı Yarbay Ejder Yıldırım'ın, darbecilere engel olmaya çalışan vatandaşlara ateş ettiği ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2017 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elinde Türk bayrağı olan yaşlı teyzeye ateş etti

- Darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırının kilit isimlerinden eski tabur komutanı Yarbay Ejder Yıldırım'ın, darbecilere engel olmaya çalışan vatandaşlara ateş ettiği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 216'sı tutuklu 268 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırının kilit isimlerinden eski tabur komutanı Yarbay Ejder Yıldırım'ın eylemlerine yer verildi.

Buna göre, 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki 3. Mekanize Piyade Taburu bünyesinde Ejder Yıldırım tarafından hazırlanan personel ve zırhlı araçların, Akköprü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü bölgelerini kontrol altına alıp ele geçirmekle görevlendirildikleri belirlendi.

İddianamede, eski tabur komutanı Yıldırım'ın sevk ve idaresinde Ankara Emniyet Müdürlüğü önü ve civarına yaklaşan konvoyun yolunun TOMA'larla kesildiği aktarıldı.

Yıldırım'ın, gerek telefon bağlantısıyla gerekse "Türkiyem" isimli WhatsApp grubuna attığı mesajlarla Ankara Emniyet Müdürlüğüne hava saldırısı gerçekleştirilmesini talep ettiği kaydedilen iddianamede, Yıldırım'ın talimatıyla polislere ve darbeye karşı koymak için olay yerine gelen vatandaşlara doğru yakın mesafeden, öldürücü nitelikte silahlarla yoğun şekilde ateş açıldığı belirtildi.

İddianamede ifadesine yer verilen, olay tarihinde 28. Mekanize Tugayında askerlik yapan er Şahin Kara, darbe girişimi gecesi saat 21.30 sıralarında alarm verildigini ve herkesin tam techizatlı ve silahlı olarak ictima alanında toplanması gerektiginin soylendiğini, ictima sonrası garajlar bolgesine gittiklerini, herkesin araçlara binmesinin emredildiğini anlattı.

- "Genelkurmay'a ve emniyete teroristler saldırmıs"

Kendisinin zırhlı personel taşıyıcıya (ZPT) bindiğini, araçta bir astegmen, bir uzman çavus ile erlerin bulunduğunu ifade eden Kara, hareket etmeden önce garajlar bolgesine gelen şüpheli Ejder Yıldırım'ın, "Genelkurmay'a ve emniyete teroristler saldırmıs, guvenligini saglamak icin polislere yardıma gidiyoruz." dediğini aktardı.

Kara, boluklerinin Yıldırım'ın emriyle hareket ettiğini, Cigiltepe yolundan Ankamall Koprusu uzerine kadar geldiklerini, kopru uzerindeyken Yıldırım'ın, aracından silahıyla inerek etrafta toplanan sivillere kızdığını ve "Gidin buradan, yol kapalı, durmayın burada, geri donun." dediğini kaydetti.

Buradan Ankara Emniyet Müdürlüğüne doğru hareket ettiklerini, emniyetin onunde duran TOMA'larla karşılaştıklarını, araçlardan rütbelilerin indiğini belirten Kara, yaşananları şöyle anlattı:

"Ellerindeki silahlarla once havaya, sonra TOMA'lara ates ettiler. TOMA'da delik olustugunu gordum. Sonra Ejder Yıldırım, 'Ucaksavar kullanın.' talimatı verdi. Ejder Yıldırım'ın aracı TOMA'ları itekleyerek yolu actı. Diger ZPT'ler de pesinden Ankara Emniyet Mudurlugunun ana girisinin onune gelip kendi etrafında donerek emniyet giris nizamiyesini hedef alarak durdu. Ejder Yıldırım, kapıdaki polislere 'Teslim olun, cekilin, biz iceriye girecegiz.' diye bagırdı. Polislerle bagrısma sesleri duydum, silahlarıyla ates ettiler. Nizamiyede sivil giyimli, polis oldugunu dusundugum bir kisinin vurularak yere dustugunu gordum. Havaya da ates ediyorlardı. Ankamall Koprusu'ne geldik. Bir sure orada bekledik. Tekrar emniyete dogru hareket ettik. 30-40 metre sonra durduk. Halk gelmeye basladı.

Araclar yerinden hareket edemiyordu. Bunun uzerine şüpheli Ali Görmez silahını vatandasa dogru tutarak, 'Gidin buradan, dagılın.' diye bagırıyordu. Ejder Yıldırım'ın aracı bulundugu yerden geri dondü. Yıldırım'ın, elinde Türk bayragı bulunan yaslı bir teyzeye ates ettigini, teyzenin yere dustugunu gordum. Ali Görmez'in de halk kalabalıgının oldugu tarafa yere nisan alarak ates ettigini gordum. Bes dakika gecmeden ucaklar emniyet binasına bomba attı, cok buyuk bir ses cıktı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber