Aile Bakanlığı görevde yükselme tercih duyurusu

Aile Bakanlığı Görevde Yükselme Tercih duyurusunu yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2017 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı görevde yükselme tercih duyurusu

Aile Bakanlığı Görevde Yükselme Tercih duyurusunu yayımladı

Bakanlığımız merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (a) bendine göre kadrolu olarak görev yapan personeli kapsayan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 28.10.2015 tarih ve 158508 sayılı Bakan onayına istinaden başlatılmış olup yazılı sınav 19.03.2016 Cumartesi günü saat 14:00' da Ankara'da yapılmıştır.

Yazılı sınav sonuçları Bakanlığımız (www.aile.gov.tr) ve Milli Eğitim Bakanlığının (www.meb.gov.tr) internet sitesinde yayımlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bakanlığımıza gönderilen sınav sonuç listelerine göre sözlü sınavına katılacak personel listesi oluşturularak 09.01.2017 tarihinde ilan edilen listeye göre 16 Ocak - 08 Mart 2017 tarihleri arasında sözlü sınav yapılmış olup, Bakanlığımız Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre başarı listesi oluşturulmuştur.

Tercihler "27/04/2017 - 05/05/2017" tarihleri arasında İl Müdürlüklerince yetkili olan PYS görevlileri tarafından Personel Yönetim Sistemi üzerinden "Tercih Bildirim Formu" ile elektronik ortamda yapılacaktır.

Tercih Bildirimi

1) Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için yapılan duyuruda yayımlanan taşra il ve derece dağılım tablosunda her il için ilan edilen unvan ve dereceler yer almaktadır. Personel 657 sayılı DMK kapsamında atanabilecekleri kadroları seçebileceklerdir.

2) Personel tercihleri sistem tarafından kontrol edilecektir.

3) Personel tercihlerini atanabileceği unvan ve müktesebine uygun derecelere göre yapacaktır. Durumuna uygun olmayan tercih yaptığı sonradan anlaşılanların bu tercihleri geçersiz sayılacaktır. İşlem yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

4) Her hangi bir nedenle yanlış tercih yapanların bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

5) Sistemdeki bilgi eksikliği veya farklılığından kaynaklanan nedenler ile tercih yapamayan personel Bakanlık Personel Dairesi Başkanlığına ulaşarak sistemdeki bilgilerini güncelleyecektir.

7) Başarılı olan ve sıralama listesine göre tercih hakkı bulunan personel ilan edilen kadrolar için en az 1 en çok 10 tercih yapabilecektir. Ayrıca tercihine yerleşemeyen personel için tercih dışı atamayı kabul edip etmeyeceğine dair seçenek zorunlu olarak işaretlenecektir.

8) Tercih işlemini tamamlayan personel "tercih bildirim formunu" Personel Yönetim Sisteminden 2 nüsha olarak çıktı alacaktır. Merkezde başvuruyu alan birim amiri, taşrada ise personelden sorumlu il müdür yardımcısı tarafından imzalanarak bir nüshası personelin kendisine verilecek, diğer nüshası da görev yaptığı yerde dosyalanacaktır.

9) Belirtilen sürelerde herhangi bir nedenle tercih etmeyen veya tercih etme hakkı olan ve bu hakkı kullanmayan personele ikinci bir tercih hakkı tanınmayacaktır.

10) Tercihe göre yerleştirmeler başarı sırasına göre yapılacak olup, tercih edilen kadroya puanı en yüksek olan personelden başlanarak yerleştirme yapılacaktır.

11) Tercih işlemleri sonucu Bakanlığımız internet sayfasında ilan edilecek; Personele ayrıca tercih sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Hizmet süresi hesabı;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesi kapsamında hizmet süresi hesabında, Yükseköğrenim görmüş olması şartı ile (dört yıldan az süreli yükseköğrenim görenler için bu sürelere iki yıl ilave edilir.) 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamına dahil kurumlarda fiilen çalışılan süreler ile Yasama Organı Üyeliğinde, belediye başkanlığında, belediye ve il genel meclisi üyeliğinde, kanunlarla kurulan fonlarda, muvazzaf askerlikte, okul devresi dahil yedek subaylıkta ve uluslararası kuruluşlarda geçen sürelerin tamamı ile yükseköğrenim gördükten sonra özel kurumlarda veya serbest olarak çalıştıkları sürenin; altı yılı geçmemek üzere dörtte üçü dikkate alınır.

Kuruluş Müdürü;

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu taşra il ve derece dağılım tablosunda kuruluş müdürü kadrosu için 1inci dereceden 194, 3 üncü dereceden 6 adet kadro ilan edilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin B bendi kapsamında 1 inci derece kadroya atanabilmek için 10 yıl, 3 üncü derece kadroya atanabilmek için 8 yıl hizmet şartı bulunmaktadır.

Personel hizmet süresine uygun kadroyu tercih edecektir.

Şube Müdürü;

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav duyurusu taşra il ve derece dağılım tablosunda şube müdürü kadrosu için 1inci dereceden 51 adet kadro ilan edilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin B bendi kapsamında 1 inci derece kadroya atanabilmek için 10 yıl hizmet şartı bulunmaktadır.

Personel hizmet süresine uygun kadroyu tercih edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber