Cezaevi personelinin özlük hakları ne oldu?

Cezaevi personeli, 3 yıl önce gündeme gelen ve Mecliste kadük kalan yasa tasarısıyla ilgili yeni gelişmeler bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Mayıs 2017 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi personelinin özlük hakları ne oldu?

Adalet Bakanlığı, 2014 yılının ortalarında TBMM'ye sevk ettiği tasarıda, cezaevlerinin korunmasının iç ve dış güvenlik olarak ikiye ayrılması planlanıyordu. Yine tasarıya göre, dış güvenlikten de infaz koruma memurları sorumlu olacaktı. İç ve dış güvenlik nöbet ve vardiya usulü ile çalıştırılacak, iç ve dış güvenlikte çalıştırılacak ceza infaz kurumu mudur yardımcısı, idare memuru, infaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memurlarının çalışma esasları, görevlendirilmeleri, görev süreleri gibi hususlar yönetmelikle belirlenecek, ayrıca kurum müdürü isterse iç güvenlikteki personeli, dış güvenliğe verebilecekti. Ancak 2014 yılının Temmuz ayında gündeme gelen ve Meclis komisyonundan geçen bu tasarıda bugüne kadar ilerleme sağlanamamıştır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum öncesinde yaptığı bir açıklamada, dış güvenliğin Jandarmadan alınıp Adalet Bakanlığına verilmesi projesinden vazgeçildiğini belirtmiş fakat diğer konularda yeni bir tasarı hazırlayacaklarını ifade etmişti.

Ancak geçen süreye rağmen, Bakanlar Kuruluna sevk edilen yeni bir tasarı olmamıştır.

Cezaevi personeli özellikle yıpranma hakkı ve zam ve tazminatlarda iyileştirme gibi daha önce gündeme gelen iyileştirme vaatlerinin hayata geçirilmesini talep etmektedir.

2014 yılında, TBMM'ye sevk edilen tasarıyı görmek için tıklayın.

İnfaz koruma memurlarının dış güvenlik görevi ne oldu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber