Bin 600 aday, SGK denetmen yardımcılığı sınav sonuçlarını bekliyor

8.Promosyon Mülakat Sonuçları Açıklanmayacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Mayıs 2017 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bin 600 aday, SGK denetmen yardımcılığı sınav sonuçlarını bekliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, Denetmen Yardımcılığı 8.Promosyon alımı için 23 Aralık 2016 tarihinde ilana çıkmış, mülakatlar ise 13-24 Şubat 2017 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Mülakatların tamamlanmasının üstüne 80 gün geçmiş olmasına rağmen adaylar hala sınav sonuçlarına ulaşabilmiş değiller.

Mülakatlara katılan 1600 adaydan sadece 400'ünün mesleğe adım atacak olması ve bu belirsizlikte her adayın mesleğe girme umudu taşıyor olması, geri kalan 1200 adayın gelecek planlarını hüsrana uğratmakta.

Her ne kadar ülke olarak hassas bir dönemden geçmiş ve hala geçiyor olsak da bu kadar gencin emeklerinin de yitirdikleri zamanın da bir telafisi bulunmamakta.

Ülkesine hizmet için sesini duyurmaya çalışan, her gün sosyal mecralarda onlarca etkinlik düzenleyen ve gerçek anlamda mağdur edilen gençler, sesleri,ne kulak verilmesini ve sonuçların açıklanmasını talepe diyor.

Sınav Sonuçlarının Açıklanmaması Domino Etkisi Yaratıyor!

Adayların sınav süresinin geçerliliğinin 2016 sınavı için 1 yıla düşürülmüş olması yetmezmiş gibi girdikleri sınavların sonuçlarını da öğrenemiyor olmaları, 3 hafta gibi kısa bir süre kalan 2017 KPSS sınavı için de konsantrasyon eksikliği yaratarak adayları her yönden mağdur etmektedir. 2016 KPSS den yüksek puan alan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmaması nedeniyle -haklı olarak- önlerine çıkan tüm sınavlara müracaat etmiş ve nispeten düşük puanlı adayların önüne set teşkil etmişlerdir. Hem yüksek puan alan ve puanlarının geçerliliği bitmek üzere olan adaylar mağdur edilmiş, hem de nispeten düşük puanlı adaylar dolaylı olarak engellenerek zaten yüksek olan işsizlik rakamlarında iyileşme olması konusunda olumsuz etki yaratmışlardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber